Sallai Roland: Szeretnék továbbmenni az utamon

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.03.04. 14:15
Sallai Roland már topligában játszik, de szeretné topcsapatba is megmutatni tudását (Fotó: Török Attila)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) médiastábja Freiburgban látogatta meg a magyar válogatott két légiósát, Szalai Attilát és Sallai Rolandot. A Hoffenheimtől kölcsönadott védő elmondta, honfitársa az öltöző egyik hangadója és mókamestere, Sallai pedig pályafutása kapcsán arról beszélt, az az álma, hogy egy topliga topcsapatánál játsszon, s úgy ítéli meg, félúton van efelé.

„Jól érzem magam, szerintem teljesen elfogadtak, nagyon könnyen zajlott/zajlik a beilleszkedés, persze még csak három hete jöttem ide, szóval korai fázis ez, viszont mind a játékosok, mind az edzői stáb nagyon megkönnyíti ezt a folyamatot” – mesélte első freiburgi heteinek tapasztalatát Szalai Attila, aki szerencsésnek érzi magát, mert már több országban is élhetett és az volt a célja, hogy külföldön futballozzon.

„Rolit nem kell bemutatni senkinek. Ő az öltöző egyik hangadója, mókamestere, és szerencsére elég közel ülök hozzá, úgyhogy jókat nevetünk” – mondta Szalai Attila, kitérve arra is, hogy rengeteget lábteniszeznek honfitársával, s épp a forgatás előtti napon szerezte meg első sikerét Sallai ellen – legalábbis a védő elmondása szerint.

„Szerintem ez valami fals információ lehetett, ugyanis én, ahogy a válogatottnál, itt sem szoktam kikapni, szóval nem tudom, honnan kaphattátok ezt az információt, de százszázalékosan fals” – mosolygott Sallai Roland, aki később megjegyezte, Szalai számára »nem ellenfél«, de...

„Olyan magyart nem tudnak hozni aki... Talán ha a Szobit áthoznák Liverpoolból, az jó meccs lenne, de más magyart nem tudok mondani” – mondta Sallai Roland, aki szerint annak is köszönhető a győzni akarása, hogy sportos családba született, édesapja NB I-es, nagybátyja válogatott labdarúgó volt.

A támadó a pályafutása kapcsán elmondta, lépésről lépésre szerette volna felépíteni azt.

„Rengeteg munkát tettem bele, azért tudok most itt lenni, de nem szeretnék megállni, szeretnék továbbmenni az utamon” – mondta Sallai, megemlítve, 16 évesen már az NB I-ben játszhatott, s előbb itt kellett kiemelkedően teljesítenie, de a Palermónál is sokat fejlődött.

„Nekem mindig is egy topbajnokság topcsapata az álmom. Azt gondolom, félúton vagyok, mert a topbajnokság megvan. Egy középszintű Bundesliga-csapatban tudok szerepelni, ami számomra is megtisztelő. Azt mutatja, jó úton vagyok és folyamatosan megkapom a bizalmat, próbálok élni vele. Azt gondolom, ez még nem a végcél a pályafutásomban” – hangsúlyozta Sallai Roland, aki felidézte, soha nem érezte magát olyan fogadtatásban, mint a Freiburgnál, hiszen egy igazi családhoz csatlakozott, őt pedig több csapattársa, Lucas Höler és Junior Adamu is dicsérte.

Előbbi felidézte Sallai egyik tréfáját is, a Freiburg egyik edzőtáborában ugyanis a magyar támadó bejuttatott Höler és Vincenzo Grifo szobájába egy békát, hogy megijessze őket.

Szalai Attila is felidézte pályafutása kezdetét, édesapja ugyanis már egészen kisgyermekként ráadta a focicipőt, a szintén magyar válogatott idősebb Szalai Attila pedig nemcsak édesapja, hanem példaképe is. 

„Nagy segítség volt nekem, hogy ő már átélte, amire én akkor még csak vágytam és tudott terelgetni abba az irányba, hogy hogyan kell egy profi sportolónak edzenie, pihennie, étkeznie. Ez sokat segített már pályafutásom elején is és az a rengeteg egyéni képzés is, amit együtt csináltunk, azok elengedhetetlenek voltak annak érdekében, hogy most ott lehessek, ahol vagyok” – fogalmazott Szalai Attila, akinek érkezése előtt a Freiburg sportigazgatója Sallai véleményét is megkérdezte.

„Reméljük, hogy két magyar megfér egy csapatban. Így azért nekem is könnyebb minden nap, hogy egy magyar válogatott csapattársammal egy klubban játszhatok” – jegyezte meg Sallai.

A TELJES VIDEÓ 


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik