Válogatott: Még mindig inkább a szerbeket, horvátokat, lengyeleket szerződtetik a magyar helyett – Rossi

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2024.02.20. 18:33
Marco Rossi: Inkább a szerbeket, horvátokat, lengyeleket szerződtetik a magyar helyett (Fotó: Árvai Károly)
Marco Rossi interjút adott a sampnews24.com oldalnak. A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki játékoskarrierje során Olasz Kupát nyert a genovai klubbal, szót ejtett az idei Európa-bajnokságról, Szoboszlai Dominikről és a magyar játékosok lehetőségeiről.


Az idei Európa-bajnokságról:

„A továbbjutás az álmunk. Németország ezúttal is ellenfél lesz, viszont nem játszunk a franciákkal és a portugálokkal. Ott van a fejlődő Skócia, olyan tehetséges futballistákkal, mint Lewis Ferguson. Svájc csapatát tapasztalt, versenyképes játékosok alkotják. Mi 2020 óta folyamatosan fejlődünk, gyakran esélytelenebbként, de senki sem mondhatja el, hogy »oké, a magyarokat biztosan legyőzzük«”.

Szoboszlai Dominikről:

„Ha akarja, ő lehet a következő Andrea Pirlo. Tökéletesen rúgja a labdát ötven-hatvan méterre is, jól kezeli a labdát, remekül lát a pályán, gyors, és most a Liverpoolt erősíti. A válogatottban támadó középpályásként szabadon játszhat. Amikor hozzáér a labdához, olyan minőséget képvisel, hogy tíz-tizenöt méterrel hátrébb helyezkedve a játéka még nagyobb különbséget jelenthetne.”

A külföldön szereplő magyar játékosokról:

„Olaszországban csak Nagy Ádám (Spezia) és Balogh Botond (Parma) játszik. Ketten szerepelnek a Premier League-ben, öten a Bundesligában és egyvalaki a francia élvonalban. A hasonló képességű labdarúgók közül a klubok inkább a szerbeket, horvátokat, lengyeleket szerződtetik, még akkor is, ha kétszer annyiba kerülnek, mert erősebb karakternek tartják őket. Talán ez igaz volt korábban, de ma már a mi válogatottunk is megmutatja, hogy nem akarja feladni, és hogy bárkivel szemben felveszi a versenyt.”

A megkeresésekről:

„Amióta itt dolgozom, nem kaptam ajánlatokat Olaszországból, de a Bundesligából és a Premier League-ből igen.”

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik