Válogatott: így teljesítettek a magyar játékosok Montenegró ellen – NS-értékelések

SOMOGYI ZSOLTSOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2023.11.20. 08:34
null
Szoboszlai Dominik és Nagy Ádám is remekül játszott Montenegró ellen (Fotó: Mravik Gusztáv)
Mint ismeretes, a magyar labdarúgó-válogatott 3–1-re legyőzte Montenegrót a 2024-es Európa-bajnokság G-csoportjában, s így veretlenül, csoportelsőként jutott ki a németországi tornára. A 3–1-es diadal után így értékelte a Nemzeti Sport a válogatott tagjainak teljesítményét.

DIBUSZ DÉNES 8
Messziről nézte az eseményeket majdnem végig, aztán közelről befejelték a labdát a kapujába, kérdés, ki kellett volna-e lépnie. Ezután következett megint fél óra semmittevés, majd jól jött ki harminc méterre felszabadítani, a hajrában ziccert fogott, a 87. percben pedig csak neki zúgott a vastaps, ugyanis három óriási védést is bemutatott.

BALOGH BOTOND 6
Rögtön megdicsértük a mérkőzés elején, mert bátran cselezett, betolta a labdát az ellenfele mögé, sárga lapot harcolt ki, amikor visszarántották. Ez az akciókba való belépés hiányzott már a védősorból az előző meccseken! Ezt követően több jó, határozott szereléssel tűnt ki, úgyhogy dicséretesen teljesített.

LANG ÁDÁM 6
Sokszor olyan jól helyezkedik, hogy labdához sem kell érnie ahhoz, hogy lefékezze, megállítsa az ellenfelet. A támadójáték felépítése során semmiféle kockázatot sem vállalt, igaz, hogy (talán a szerepkörénél fogva) nem is szokott, ellenben a szünet előtt gólt szerezhetett volna. Sok párharcot nyert meg, jól összefogta a védelmet.

SZALAI ATTILA 5
Senki sem rúgta még a Puskás Arénában olyan magasra a labdát, mint a hátvéd! Ezúttal is sok párharcot nyert meg, de a labdával időnként nagyon nem tud mit kezdeni, a pontatlan passzaiban a mérkőzéshiányt is felfedezhettük. Az összecsapás végére feljavult a játéka, de mindenki tudja, hogy sokkal többre képes.

BOLLA BENDEGÚZ 5
Az első percekben rendre két montenegrói támadóval kellett megküzdenie, így olykor-olykor befutottak mögé, aztán amikor nem kapott labdát, sokat mozgott befelé, középre. A kapáslövése nagyszerű volt, nem volt szerencséje akkor, és nem is kapott több lehetőséget, a szövetségi kapitány a szünetben lehívta a pályáról…

NAGY ÁDÁM 8
Sok pontos, rövid passzal kezdte a meccset, megnyugtatta a társakat, mindenkinek próbált passzsávot nyitni, az első magyar gól előtt hátsó mezőnyjátékosként is kellően higgadt volt ahhoz, hogy a legjobb helyre passzoljon, noha ketten is rárontottak. Intelligensen, okosan játszott, góllal tette fel a koronát kimagasló teljesítményére.

CALLUM STYLES 6
Aktívan kezdett, a legtöbbször ő forgatta a játékot, még a cselei is sikerültek, a lövése kevésbé, de egy szép lefordulás után sárgát kapott a vele szemben szabálytalankodó montenegrói hátvéd. Sokat volt játékban, és próbált előremenni, de nem sok siker kísérte igyekezetét, ugyanakkor ez a rakkolós futball is kellett a győzelemhez.

NAGY ZSOLT 6
A montenegrói gólnál nem tudott felszabadítani, ráadásul a nem túl jól sikerült fejese teremtett helyzetet az ellenfélnek. Viszont sokat dolgozott, de a beadásai lehettek volna jobbak is, a második félidőre kissé elfáradt. Ezt el lehetett fogadni, mert sokat futott, aktívan futballozott, és ne feledjük, hogy hosszú sérülés után tért vissza.

GAZDAG DÁNIEL 4
Ragyogó megoldással indított, amikor úgymond betolta a labdát a tizenhatoson belülre, vállal lökték, de hiába reklamált tizenegyest. A szándék és persze a csel azonban elismerést érdemelt. Ezt követően viszont eltűnt, nemigen találkozott a labdával, ha mégis, nem sikerültek a megoldásai, a cseréje nem volt indokolatlan.

SZOBOSZLAI DOMINIK 9
Megint ő volt a központ, láthatóan rettegtek tőle a védők, nehogy lövőhelyzetbe kerüljön. A szabadrúgásai mindig veszélyt hordoztak magukban, noha nem voltak elég pontosak, agilisan futballozott, rengeteget futott. És aztán jött a varázslat, a mágia, az őrület! Mindkét gólja remekmű volt – világklasszis produkciónak minősíthető!

ÁDÁM MARTIN 6
Sok fejpárbajt megnyert, de időnként megelőzték, könnyen elválasztották a labdától. Lassan futballozott, érezni, hogy nincs a legjobb állapotában, nehézkes, darabos a mozgása, a kapura lövése erőtlenre sikeredett, ugyanakkor sokat javult a megítélése a második magyar gól előtti okos kiugratással.

Csereként pályára lépett
Loic Nego (6) gólt fejelhetett volna, Kalmár Zsolt (6) jó labdaszerzéssel kezdett, bátran futballozott, pluszt vitt a játékba, Horváth Krisztofer (–) beállásával támadóbb lett a válogatott felfogása, Németh András (–) „túlizgult” egy kecsegtető lehetőséget, Szuhodovszki Soma (–) pedig győztes meccsen debütálhatott, úgy, hogy a szűkre szabott időben két-három támadásépítésből is kivette a részét.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
G-CSOPORT,10. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–MONTENEGRÓ 3–1 (0–1)
Budapest,Puskás Aréna,65 ezer néző.V:Makkelie (holland)
MAGYARORSZÁG:
Dibusz – Balogh B., Lang, Szalai A. – Bolla (Nego, a szünetben), Nagy Á. (Szuhodovszki, 90+4.), Styles (Horváth K., 63.), Nagy Zs. – Szoboszlai, Gazdag (Kalmár, a szünetben) – Ádám Martin (Németh A., 78.).Szövetségi kapitány:Marco Rossi
MONTENEGRÓ:Mijatovics (Djukics, 58.) – Rubezsics (Raicskovics, 76.), Szavics, Vujacsics – Vesovics (M. Vukcsevics, 55.), M. Jankovics (A. Radulovics, 70.), Kucs, Camaj (Krsztovics, 70.), A. Vukcsevics – Oszmajics, Jovetics.Szövetségi kapitány:Miodrag Radulovics
Gólszerző:Szoboszlai (66., 68.), Nagy Á. (90+3.), ill. Rubezsics (36.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A csoport másik mérkőzésén
Szerbia–Bulgária 2–2(Veljkovics 17., Babics 82., ill. Ruszev 59., Deszpodov 69.)
Szabadnapos: Litvánia

A G-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. MAGYARORSZÁG85316–7+918
2. Szerbia842215–9+614
3. Montenegró83239–11–211
4. Litvánia81348–14–66
5. Bulgária8447–14–74

MINDEN, AMIT AZ EB-SELEJTEZŐRŐL TUDNI KELL, ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik