Labdarúgás: a görögök és a bosnyákok ellen is játszik a női válogatott

Vágólapra másolva!
2023.07.05. 09:40
null
Szőcs Réka ismét a válogatottban (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
Vasárnaptól Telkiben edzőtáborozik a magyar női labdarúgó-válogatott az első alkalommal sorra kerülő őszi Nemzetek Ligájára való felkészülés jegyében. Két nemzetközi mérkőzés is szerepel a programban.

 

Margret Kratz szövetségi kapitány ezúttal is jelölt újoncot a keretbe: az AFC Wimbledon 19 éves támadóját, Siber Glóriát. Rajta kívül további kilenc külföldön játszó játékos kapott meghívót, és lesz egy nagy visszatérője is a csapatnak, ugyanis ismét ott van a keretben a 94-szeres válogatott kapus, Szőcs Réka.

A Nemzetek Ligájára való felkészülés során Görögország és Bosznia-Hercegovina ellen lép pályára a válogatott. Jövő szerdán 19.30 órától a Bozsik Arénában a görög csapattal mérkőzik meg a nemzeti tizenegy, majd július 18-án 20.15-től Bosznia-Hercegovina ellen lép pályára a Megyeri úti Szusza Ferenc Stadionban – közölte a magyar szövetség honlapja.

„Hasonló képességű csapatokkal találkozunk a következő összecsapásokon, ezúttal is szeretnék minél több játékosnak lehetőséget adni. Az edzőtábor után tisztul majd a kép, hogy milyen végső összeállításban vágunk neki a Nemzetek Ligájának. Remélem, hogy a lányok motiváltak lesznek, s jó mentalitással készülnek fel a tétmérkőzésekre, és hasonló mentalitással dolgoznak majd, mint a legutóbbi edzőtáborban” – nyilatkozta a szövetségi kapitány.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik