Puskás-musical: állva tapsolt a nézőtér az előbemutatón

Vágólapra másolva!
2020.08.21. 01:07
1945. augusztus 20-án, 75 éve játszott először a magyar labdarúgó-válogatottban Puskás Ferenc. Az évforduló tiszteletére készült Juhász Levente, Szente Vajk és Galambos Attila zenés színdarabja, a Puskás-musical, amelyet állva tapsolták a nézők a darab előbemutatójának mindkét előadásán.

 

A Puskás-musical 1937 és 1960 között játszódik: megismerjük a 10 éves Puskás Ferencet, majd a Kispesthez történő leigazolásától kezdve, a sporttörténelmi, 6:3-as eredménnyel záruló Magyarország–Anglia mérkőzésen át a négy Puskás-gólt hozó Real Madrid–Eintracht Frankfurt BEK-döntőig (7:3) mutatja be a legnagyobb magyar futballista életét.

A látványos, színpadi reptető technikát is használó előadásban a színészek úgy mutatják be Puskás történetét, hogy megvalósuljon az alkotók terve: ez nem egy „focimusical”, hanem egy hőstörténet, a világ legismertebb magyarjának története.

Szente Vajk, a darab szerzője, rendezője szerint a közönség reakciója azt mutatja, Puskás Ferenc emléke méltó tiszteletet kapott. „A magyar történelemben vannak olyan hősök, akikről méltóképpen kell megemlékezni. Nem emlékeztetni szeretnénk, hanem emlékezni. Olyan társulat dolgozott ezen a produkción, amelyik megérdemelte ezt a sikert, és ha rajtam múlik, ez az emlékezés a mai, 75. évforduló után a 100. évfordulón is így lesz!”

Szabó László producer Puskás Ferenc szavaival köszönte meg a társulat munkáját. „Öcsi bácsi egyszer azt mondta nekem, a technikai tudás mellett az a legfontosabb, hogy élvezd a pályát. Ugyanezt kívántam a társulatnak is a mai előbemutató előtt, hogy élvezzék a színpadot, amely az ő pályájuk, és élvezzék a sikert is, amely megérdemelten érkezett meg. A Puskás-musical minden alkotója és szereplője ma megértette ezt az üzenetet. Puskás Ferenc és az Aranycsapat előtti méltó tisztelgés az a zajos siker, a mindkétszer állva tapsoló nézőtér, ami ma fogadta a produkciót!”

A Puskás-musical főszerepét Veréb Tamás alakította, a teljes szereposztást, az alkotók és a történet bemutatását a www.puskasmusical.hu weboldalon találja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik