U20: Sohasem foglalkozom a játékvezetővel - Storck

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.04. 12:21
Bernd Storck sportigazgató a magyar U20-as válogatott Brazíliától elszenvedett vereségét követően értékelt. Szerinte gratulálni lehet a mai teljesítményéért a magyar csapatnak, amely félelem nélkül várhatja a Nigéria elleni csoportmérkőzést. A játékvezetővel meg nem szeretne foglalkozni. A dél-amerikai ellen szakvezetője szerint erős válogatottat sikerült legyőzniük.

„Ritka alkalom, hogy vereség után gratulálni lehet egy csapatnak, de a mostani ilyen eset – mondta az mlsz.hu-nak Bernd Storck. – Taktika és csapategység szempontjából mérkőzésről mérkőzésre előrelépünk, azt hiszem, játékosaim nagyon sokat tanultak ebből a meccsből is, amelyen a torna egyik nagy csapata ellen sokáig a győzelemért, de végig a pontszerzésért harcban állva játszott. Sohasem foglalkozom a játékvezető ténykedésével, ez nem az én stílusom, most is inkább azt emelném ki, hogy amikor a mérkőzés után a játékosok szemébe néztem, azt láttam, hogy félelem nélkül várják a Nigéria elleni harmadik csoportmeccset.”

Rogério Micale, a brazil válogatott szövetségi kapitánya a a fifa.com-nak elmondta: nagyon sokat segített, hogy csapata hamar emberelőnybe került.

„A kiállítás természetesen fontos volt, és sokat segített nekünk. Alapból nehéz összecsapásra számítottunk, mert tisztában voltunk vele, hogy a magyar csapat nagyon erős. A piros lap után a kapitányuk változtatott a taktikán, és megerősítette a védelmüket. Arra törekedtünk, hogy minél nagyobb előnyt szerezzünk, és boldog vagyok, hogy kiharcoltuk a győzelmet.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik