U16: két góllal megvertük Szlovéniát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.22. 02:36
A Szlovéniában zajló UEFA Development-torna első fordulójában az U16-os magyar labdarúgó-válogatott a hazaiak ellen lépett pályára, és 2–0-ra győzött.

Az mlsz.hu oldalon olvasható beszámoló szerint a mieink az első félidőben szervezett, ötletes játékot mutattak be, és már a 10. percben megszerezték a vezetést, amikor egy labdaszerzést, majd öt-hat pontos passzot követően, végletekig kijátszott akció végén Szabó Bence önzetlenül Bíró Bencéhez játszott, aki ballal bevette a szlovén kaput (1–0).(1–0).

A magyar válogatott a folytatásban is jelentős labdabirtoklási fölényben futballozott, mélységi passzokkal rendre sikerült megzavarnia a szlovén védelmet, a szünetig több kecsegtető lehetőséget is kialakított a hazaiak kapuja előtt. Ezekből még nem született gól, a fordulás után viszont gyorsan megdupláztuk az előnyt, Szabó Bence bal oldali szöglete után Szalai Attila fejelt a hálóba (2–0).

A lefújásig hátralévő időben Belvon Attila kihasználta mind a hét cserelehetőségét, a magyar fölény így is egyértelmű maradt, a szlovénok kidolgozott helyzet – és rúgott gól – nélkül zárták a találkozót. A mieink vasárnap délután az ukránokat 2–0-ra legyőző lengyelek ellen folytatják szereplésüket a tornán.

„Kimondottan jó játékot mutatott a csapat, mezőnyben magasan a házigazdák fölé nőttünk, és teljesen megérdemelten nyertünk – mondta a lefújás után Belvon Attila, az együttes szakmai munkájának irányítója. – Tudatos, okos, minőségi futballal rukkoltak ki a srácok, végig szervezettek voltunk, uraltuk a középpályát, működtek a mélységi passzok, a beindulások, és a védelmünk is megbízhatóan zárt. A végére egy kicsit elfáradtunk ugyan, de ezúttal ez is belefért, bízom benne, hogy hasonló teljesítményt látok az együttestől a következő két mérkőzésen is.”

U16-OS VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉS
Szlovénia–Magyarország 0–2 (0–1)
Magyarország:
Demjén Patrik – Tóth Dávid (Fazekas Máté, 75.), Tóth Bence, Szalai Attila, Gergényi Bence – Tajti Mátyás (Koncsag Martin, 68.), Vogyicska Bálint (Szalai András, 58.), Szabó Bence (Virág Ákos, 68.) – Dragóner Filip (Herjeczki Kristóf, 41.), Bíró Bence (Kerekes Krisztián, 68.), Kovács Dávid (Tömösvári Bálint, 58.)
Gólszerző: Bíró Bence a 10., Szalai Attila a 47. percben

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik