„Brutális! Eláztak a magyarok a holland gólesőben”

Vágólapra másolva!
2013.10.12. 10:54
A holland sajtó természetesen el volt ragadtatva a magyar labdarúgó-válogatott elleni, 8–1-re megnyert világbajnoki selejtezőtől. A szalagcímekben többnyire a gólrekordot döntő Robin van Persie szerepelt, és a legtöbb tudósításban azt is megjegyezték, a mieinket nem lehet a világ legjobb csapataihoz hasonlítani.

 

 

A Voetbal International internetes oldalának beszámolója a gólrekordot döntő Robin van Persie-t emelte ki cikkében, a tudósítás szerint a „meggyőző” holland siker elég lesz ahhoz, hogy az oranje előrelépjen a FIFA világranglistáján és kedvezőbb pozícióból várhassa a sorsolást. „A gyorsan egymás után kapott gólok összezavarták a magyarokat. A fényes diadal után bizakodva utazhatunk Törökországba.”

A Telegraaf „Góleső holland módra” címmel indította cikkét, amelyben – természetesen Van Persie mellett – Jeffrey Brumát és Ron Vlaart emelte ki, akik „konstans jó teljesítményt nyújtanak a válogatottban”. A voetbalzone.nl szerint a holland válogatott sokkal jobb volt, mint a magyar, a játékosok kiszolgálták az Amsterdam ArenA közönségét – a stadion, mint kiderült, azért nem volt tele, mert nehéz volt bejutni.

„Gólfesztivált rendezett az oranje Magyarország ellen” – indítja cikkét a volkskrant.nl, amely hozzátette, „a magyarok természetesen nem hasonlíthatók a világ legjobb csapataihoz”. A portál szerint jó volt látni, ahogy a holland csapat könnyedén legyőzi a világranglistán 30. magyar együttest. A volkskrant.nl megemlékezett a dél-amerikai vb-selejtezőkről, kiemelten az ecuadoriak Uruguay elleni 1–0-s győzelméről, amelynek köszönhetően a hollandoknak jó esélyük nyílt a FIFA-ranglista 8. pozíciójának megszerzésére.

Az ad.nl tudósítása találó címmel illette a 8–1-et: „brutális végeredmény”. A portál beszámolójában is feltűnt a „szép látvány” kifejezés, a házigazdáknak nyilvánvalóan tetszett a gólfieszta, „a támadó szellemű, gyors holland játék, amellyel nem tudott versenyezni a magyar csapat”.

„Hollandia megsemmisítette Magyarországot, 8–1!” – olvasható az rtlnieuws.nl-n. A portál tudósítása szerint az oranje gálázott a mieink ellen, a szurkolók pedig a zenei aláfestést szolgáltatták a show-hoz. „Van Persie estéje volt, a csapatkapitány nagy rekordot adott át a múltnak” – folytatódott a beszámoló, amely szerint a negyedik holland gólnál dőlt el végleg találkozó. Vagy már előbb…

Az nusport.nl a 8–1 ellenére is talált kivetnivalót: Dzsudzsák Balázs 11-esből szerzett szépítő gólját. A portál kiemelte, hogy a holland válogatott a kapott gól és a zsebben lévő három pont ellenére sem állt le, és kiütötte a magyar csapatot. „Az elejétől látszott, hogy nincs esélyük a vendégeknek, akik drámai jelenetek után már 4–0-s hátrányban is voltak, majd a szünet után rosszabb lett nekik…”

VB 2014 – EMLÉKEZTETŐ
SELEJTEZŐ, D-CSOPORT
Hollandia–Magyarország 8–1
(Van Persie 16., 42., 53., Strootman 25., Lens 37., Devecseri 64. – öngól, Van der Vaart 85., Robben 90., ill. Dzsudzsák 47. – 11-esből)

A CSOPORT MÁSIK KÉT MECCSÉN
Andorra–Románia 0–4
Észtország–Törökország 0–2

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Hollandia9 8132– 5+2725
2. Törökország9 51316– 7 +916
3. Románia9 51317–12 +516
4. MAGYARORSZÁG9 42319–20 –114
5. Észtország9 216 6–18–127
6. Andorra9 9 0–28–280

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik