Halmosi Péter: A saját hülyeségemnek köszönhetem a sérülésemet

Vágólapra másolva!
2008.03.23. 17:01
A magyar válogatott szempontjából igen rossz napot fogtak ki idegenlégiósaink szombaton. Hajnal Tamás hiába adott gólpasszt a Karlsruhe színeiben a Borussia Dortmund ellen, a 75. percben sérülés miatt le kellett cserélni. Angliában Halmosi Péter (Plymouth) kiállítást érő szabálytalanságába "rokkant bele" a Watford elleni bajnokin, míg Vaskó Tamást a szünetben kellett lecserélni a Cardiff-Bristol City mérkőzésen.
Halmosi Péter nem lehet ott szerdán Szlovénia ellen
Fotó: Szabó Miklós
Halmosi Péter nem lehet ott szerdán Szlovénia ellen
Halmosi Péter nem lehet ott szerdán Szlovénia ellen
Fotó: Szabó Miklós
Halmosi Péter nem lehet ott szerdán Szlovénia ellen

Középpályás gondjai lehetnek Várhidi Péter Szövetségi kapitánynak a Szolvénia elleni szerdai barátságos mérkőzésen. Hajnal Tamás és Halmosi péter is lesérült a hét végi bajnokiján, így ők biztosan nem lehetnek ott a zalaegreszegi mérkőzésen.

A Karlsruhe játékosa leendő csapata, a Borussia Dortmund ellen lépett pályára, ám a 75. percben, feltételezhetően izomhúzódás miatt le kellett cserélni.

„Nagyon sajnálom, de az orvosok azt mondták, legjobb esetben is csak egy hét alatt jövök rendbe” - nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a mezőny holtversenybeli legjobbjának választott Hajnal.

A középpályás egyébként - ez a remeknek mondható kettes osztályzatból is kiderül - hatalmas szerepet játszott csapata pontszerzésében. Túl azon, hogy jól szervezte a támadásokat, egyszer még gólpasszt is adott Sebastian Freisnek.

„Jó belegondolni, milyen érzés lesz az ősztől ilyen hozzáértő, fantasztikus tábor előtt játszani” - utalt Hajnal arra, hogy a következő szezontól a mostani ellenfél, a Dortmund színeiben futballozhat majd.

Angliában Halmosi Péter távozott hordágyon a Watford elleni bajnokin a pályáról. A Plymouth középpályása azonban a Nemzeti Sport Online érdeklődésére elmondta, leginkább saját magát okolhatja a balszerencsés esetért.

„Saját hülyeségemnek köszönhetem a sérülésemet” - nyilatkozott rendkívül önkritikusan az egykori debreceni közönségkedvenc.

„A második félidőben jobb oldali középpályást játszottam. Az ellenfél balbekkje, Matthew Sadler a bal oldalon hatalmas lendülettel megindult, majd befelé cselezett. Én kitartottam a lábam, és ekkor összeütköztünk" - elemezte a történteket Halmosi, aki hozzátette, akkora fájdalmat érzett az első pillanatban, hogy azt hitte, nyolc hónapig nem léphet majd pályára.

A középpályás lábát sínbe tették, és hordágyon kellett elhagynia a pályát. Később kiderült, szerencsére szalagproblémák nincsenek Halmosi lábában, ellenben a sípcsont melletti idegvégződés kapott egy hatalmas rúgást. Egészen pontosan a magyar futballista rúgott bele ellenfelébe.

Természetesen a Plymouth nem engedte haza az MRI-vizgálatra váró Halmosit a válogatotthoz, mindenesetre azért biztató, hogy vasárnap már lábra tudott állni Halmosi.

A harmadik magyar válogatott kerettag, Vaskó Tamás (Bristol City) a Cardiff ellen elszenvedett 2-1-es vereség szünetében kért cserét, szintén sérülés miatt.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy Várhidi Péter nem jelölte húszfős keretébe a West Bromwich játékosát, Gera Zoltánt, aki családi okok miatt marad távol a szerdai válogatott mérkőzéstől. A szövetségi kapitánynak tehát nem lesz egyszerű dolga, amikor össze kell állítania majd a középpályát.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik