Hamarosan utcát fognak elnevezni a legendás Puskás Ferencről

Vágólapra másolva!
2007.10.02. 18:20
A múlt héten a Fővárosi Közgyűlés hivatalosan jóváhagyta, hogy az Újtemető utcát, ahol a Bozsik-stadion is található, Puskás Ferenc utcára nevezzék át - adta hírül a Budapest Honvéd labdarúgó klub hivatalos honlapja, a honvedfc.hu.
Puskás Ferenc tiszteletére utcát neveznek el
Puskás Ferenc tiszteletére utcát neveznek el
Puskás Ferenc tiszteletére utcát neveznek el
Puskás Ferenc tiszteletére utcát neveznek el

Nemsokára utcát neveznek el Puskás Ferencről. A magyar labdarúgás valaha volt legnagyobb alakjának nevét fogja viselni az Újtemető utca. Az utca ahol a Bozsik-stadion is található, valamint amelynek mentén anno a Puskás (illetve Purczeld) családnak is otthont adó ház állt.

A XIX. kerületi önkormányzat tavaly novemberben kezdeményezte a névváltozást, erre azonban az akkori rendeletek értelmében nem lett volna lehetőség. A korábbi előírások szerint ugyanis csak halála után 25 évvel lehetett elnevezni utcát egy személyről.

Az akadály azonban elhárult a névváltoztatás útjából. Az új rendelet értelmében az olimpiai bajnokok és Nobel-díjasok esetében kivételt lehet tenni.

Gajda Péter kispesti polgármester tájékoztatása szerint a Főpolgármesteri Hivatalnak 30 napja van, hogy hivatalosan is elküldje határozatát, amelyet a kispesti önkormányzat építési hatóságának engedélyeznie kell. A hivatalos névavatóra így várhatóan legkésőbb november 17-én, Öcsi bácsi halálának első évfordulóján kerülhet sor.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik