Valóra vált álom – Domonkos Bálint jegyzete

DOMONKOS SÁNDOR BÁLINTDOMONKOS SÁNDOR BÁLINT
Vágólapra másolva!
2023.07.01. 22:56

A tehetség isteni áldás, de hihetetlen akarat és alázat nélkül mit sem ér – többek között ez a tetoválás is díszeleg Szoboszlai Dominikon, a magyar labdarúgó-válogatott 22 éves csapatkapitányán. Ez az idézet pedig Steven Gerrardtól, a Liverpool legendás középpályásától származik, és minden bizonnyal ez is közrejátszhatott abban, hogy a 32-szeres magyar válogatott középpályás az Európa-liga-induló „vörösöket” választotta új csapatának – pedig még Lipcsében és a Newcastle-nál is a rangosabb sorozatban, a Bajnokok Ligájában szerepelne.

De ebben a csapatban megmutathatja, mit tud, és nem kell attól tartanunk, hogy a közeljövőben nem a BL-ben bizonyít.

Azt hiszem, rengetegen egyetértenek azzal, hogy Szoboszlai Dominik jól döntött.

Mi az, hogy jól döntött?! Egyenesen tökéletesen döntött! BL vagy El ide vagy oda.

Jürgen Klopp német játékfilozófiájába tökéletesen illeszkedik, és akiért a Liverpool hetvenmillió eurót ad, az bizony nem a kispadra érkezett – komolyan számolnak vele.

Kozma Istvánt (1992–1993) még nem láthattam, de amikor 2007-ben Gulácsi Péter, Németh Krisztián és Simon András, majd utánuk Pölöskei Zsolt, Poór Patrik, Adorján Krisztián, Hajdú Ádám, Polgár Kristóf és Bogdán Ádám is a „vörösökhöz” került, sóvárogtam, hogy legyen egy magyar játékos kedvenc csapatomban.

Közülük viszont csak hárman kerültek tétmeccsen a keretbe, és csupán ketten léptek pályára (Kozma István és Bogdán Ádám), így amikor a tavasszal kiderült, hogy Szoboszlai Dominik iránt angol klub érdeklődik, már imádkoztam, hogy a Liverpool legyen az – mert tökéletesen illeszkedik a csapatba!

Köszönhető ez elsősorban Jürgen Klopp játékosközpontú felfogásának és a már az előző idény végén elkezdett szerkezetváltásnak. A válogatott csapatkapitánya ugyanis már Lipcsében is megmutatta, hogy a pálya több pontján is képes megvillantani a tehetségét, de a WM-rendszerben Mohamed Szalah és Trent Alexander-Arnold között ficánkolhat a jobb oldali nyolcas pozíciójában.

Mert az már nem kérdés, hogy Szoboszlai Dominik hamarosan pályára lép a Liverpoolban, és nemcsak időhúzó csere lesz, hanem meghatározó játékos!

Mi pedig mióta sóvárogtunk azért, hogy ilyen kaliberű klub akarjon megszerezni egy magyar játékost?!

Most már csak neki kell megmutatnia ott is, amit a válogatottban fiatal kora ellenére bizonyított: „A tehetség isteni áldás, de hihetetlen akarat és alázat nélkül mit sem ér.”

És szabad Steven Gerrard 8-as meze – neki adnám! Megérdemelné.

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik