Svájc: Elképesztő volt a hangulat, éltettek a szurkolók – Bolla Bendegúz

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2022.02.22. 07:32
null
Bolla Bendegúzt nem lehet feltartóztatni a pályán, bátran megy előre a Grasshoppers támadásainál – és gólveszélyes (Fotó: Imago Images)
A Grasshoppers magyar labdarúgója, Bolla Bendegúz a Young Boys ellen a 95. percben szerzett gólt vasárnap – a védő a betegséget is legyűrve tért vissza remek formában a pályára.

 

Elkapta a fonalat Bolla Bendegúz. Az angol élvonalbeli Wolverhampton Wanderers kötelékéhez tartozó jobbhátvéd kölcsönben szerepel a svájci Grasshoppers­nél, amelyben alapembernek számít. Bár a télen vírusos megbetegedések hátráltatták a felkészülését, a tavaszi szezonban is kihagyhatatlan tagja együttesének, jó teljesítménnyel hálálja meg a bizalmat: az FC Zürich ellen február 5-én gól­passzt adott, míg vasárnap a 95. percben szerzett góljával mentett pontot csapata a címvédő Young Boys ellen.

„Elképesztő volt a hangulat utána, éltettek a szurkolók   – mondta lapunknak. – Többször is visszanéztem a jelenetet, mindannyiszor kirázott a hideg. Rendkívül örülök a gólnak, mivel élcsapattól csentünk pontot, ami nagy eredmény. Mi vagyunk a bajnokság egyetlen gárdája, amely az idényben nem kapott ki a Young Boystól, ez is jelzi, hatalmas akarattal küzdöttünk. Úgy érzem, utolértem magam a betegségek után, visszanyertem a formámat – ennél a teljesítménynél nem szeretném lejjebb adni.”

A 22 éves védő eredményes idényt fut, 17 bajnokin lépett pályára, három gólja mellett három gólpasszt jegyez. A gólok kapcsán érdekesség, hogy a Sion ellen távolról bombázta a labdát a kapuba, a St. Gallennel szemben ziccert értékesített, míg a Young Boys ellen a kapu elé érkezett, s átvétel után lőtte ki a hosszú, jobb sarkot. Legutóbb a 2018–2019-es idényben talált be ennyiszer, ám akkor az NB II-ben játszott, most pedig az UEFA-együtthatók alapján Európa 14. legerősebb bajnokságában szerepel.

„Régebben rossz döntéseket hoztam helyzetbe kerülve, elkapkodtam a lehetőségeket. A fiatalokra jellemzően túlizgultam, de mostanra fejlődtem ebben. Feltalálom magam a kapu előtt, ami annak tulajdonítható, hogy egyre tapasztaltabb, ennélfogva higgadtabb vagyok. A Young Boys elleni gólom kulcsa a jó első érintés volt, előttem maradt a labda, utána már csak jól kellett eltalálnom. A Grasshoppersnél elvárják, hogy jobbhátvéd létemre minden meccsen felérjek a kapu elé, kísérjem a támadásokat, aminek örülök, közel áll hozzám ez a szemlélet.”

A négyszeres magyar válogatott játékos jó formában van tehát, ami nagyszerű hír, hiszen együttesére az idény legfontosabb meccsei várnak. A zürichi középcsapat a közvetlen riválisaival találkozik a következő három fordulóban: Bolla Bendegúz a St. Gallen, a Lugano és a Servette ellen bizonyíthat a Grasshoppers, a Wolverhampton és a magyar válogatott szakmai stábjának egyaránt.

A SUPER LEAGUE ÁLLÁSA 22 FORDULÓT KÖVETŐEN
1. FC Zürich 50 pont, 2. Young Boys 40 pont (52–28), 3. FC Basel 40 pont (48–25), 4. Lugano 33 pont, 5. Servette 29 pont, 6. Grasshoppers 27 pont, 7. St. Gallen 26 pont (37–44), 8. Sion 26 pont (30–40), 9. Luzern 15 pont, 10. Lausanne 12 pont

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik