Nemzetisport.hu 2010.08.27 09:24 Frissítve: 2013.03.23 01:07

Pintér Ádám: Nekem egyelőre a spanyol is kínai

A-tól Z-ig jutott: az agárdi Sándor Károly Akadémia neveltje, Pintér Ádám négy évre Zaragozába szerződött. Az U21-es válogatott védő vasárnap mutatkozhat be a spanyol bajnokságban, újdonsült csapata a Deportivo La Coruna otthonában vendégeskedik. A játékos a Nemzeti Sportnak elmondta, mindig is a Primera División volt a kedvenc bajnoksága, persze nem volt gyerekkorától kezdve Zaragoza-drukker.

Pintér: a magyar bajnokságból a spanyol élvonalba (Fotó: Czagány Balázs)

– Kezdő lesz?
– Kizártnak tartom. Örülök, ha az utazó keretben helyet kapok – felelte őszintén a csütörtök délután az egyik zaragozai hotelben utolért Pintér Ádám.

– Gyerekkora óta a Real Zaragoza híve?
– Azt nem állítom, hogy eddig ez a klub volt számomra az első, de hogy mostantól az lesz, arra bárki mérget vehet. Hogy melyik csapatnak szorítottam, hadd maradjon az én titkom – majd ha megvertük, visszatérhetünk erre a kérdésre. Azt ellenben elárulhatom, hogy mindig is a Primera División volt a kedvenc bajnokságom, ez vonzott leginkább.

– Az NB I-ből a spanyol élvonalba – nem túl nagy ugrás ez?
– Nagynak nagy, de hiszek abban, hogy nem túl nagy. Huszonkét éves elmúltam, odahaza sok mindent elértem – ezért örök hálával tartozom a családomnak, az eddig velem foglalkozó edzőknek, valamint az MTK-nak –, ám ahhoz, hogy előrelépjek, váltanom kellett. Fejlődésem szempontjából jobb helyre nem is kerülhettem volna, mint a világ- és Európa-bajnokok hazájába. A Zaragoza ideális klub számomra: nem a legerősebb spanyol egylet, de kétségkívül a legjobbak mezőnyében van a helye. Mindent megteszek azért, hogy helytálljak ezen a szinten – ha sikerül, idővel még feljebb léphetek.

– Maradjunk a mánál, jobban mondva a csütörtöknél: aznap reggel már edzésre kellett jelentkeznie. Remegő lábbal lépett be az öltözőbe?
– Egyáltalán nem voltam megilletődve! Kedvesen fogadtak a többiek, igaz, abból, amit mondtunk egymásnak, senki sem értett egy mukkot sem, mert én hiába beszélek angolul, ők azt nem tanulták, míg nekem egyelőre a spanyol is kínai. A vezetők már jelezték, hogy a lehető leghamarabb el kell sajátítanom a nyelvet, persze ezzel magam is tisztában voltam.

AZ INTERJÚ TELJES SZÖVEGÉT – AMELYBŐL MEGTUDHATJA, HOGY PINTÉR ÁDÁM MIT GONDOL ÚJ CSAPATÁRÓL – A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN OLVASHATJA!

2023.01.28 20:27:41

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Végre van egy futballistánk, aki nem csupán tüzel, lőni is tud.

2023.01.28 00:14:14

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Sportolóink a legtöbbször akkor szembesülnek a valósággal, amikor szétpattan a burok. Vagy legalábbis vészesen repedezik. Ezért lehet, hogy sokan el sem tudnak mást képzelni a versenyzés után, csak a sportágukat. Érthetően, hiszen azt ismerik, magabiztosan közlekednek benne, hogy mennyit tudnak róla, kérdés, de a lényeg: a múlt(juk)ból kívánnak megélni.

2023.01.27 12:55:21

Légiósok nemzetisport.hu

Szoboszlaiék a Stuttgartot fogadják, a Schäfer Andrást foglalkoztató Union Berlin városi rangadót vív.

2023.01.13 23:01:50

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mentalitásban kevés hozzá hasonló magyar labdarúgó van.

2023.01.05 22:02:01

Légiósok nemzetisport.hu

A 18-szoros válogatott középpályással megbecsülésről, célokról és a mágikus 10-es mezről is beszélgettünk.