MLS: magyar góloktól hangos Amerika! Nikolics-dupla, Sallói is betalált

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.02. 07:08
null
Minden lényeges információ a képen (Fotó: facebook.com/chicagofire)
Nem akármilyen játéknapot produkáltak az amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő magyarok. A Chicago Fire-ben Nikolics Nemanja két góllal és egy gólpasszal járult hozzá a Vancouver Whitecaps legyőzéséhez, míg a Sporting KC-ben Sallói Dániel megszerezte első bajnoki gólját, ezzel pontot mentett csapatának a Portland Timbers ellen. A Chicago győzelmével élre állt a Keleti Főcsoportban, a Sporting pedig nyugaton vezeti a tabellát.

A Chicago Fire-ben Nikolics Nemanja gyakorlatilag öt perc alatt egymaga lerendezte a Vancouver Whitecaps elleni hazai meccset. Előbb a 14. percben egyből, állítás nélkül lőtte a kapuba a jobb oldalról középre passzolt labdát, majd négy perccel később jó indítással lépett ki középen, és bár volt előtte egy védő, ez nem zavarta meg abban, hogy a 18. amerikai bajnokiján a 16. gólját (percekkel a 15. után) is megszerezze.

A Chicago harmadik gólját aztán egy másik korábbi Videoton-játékos, Arturo Álvarez jegyezte, a negyedik találatnál pedig Nikolics gólpasszal jeleskedett. A Fire a 4–0-s sikerrel, illetve a Toronto dallasi vereségével élre állt a Keleti főcsoportban, sőt, a teljes ligát nézve is a legtöbb ponttal áll. A meccset végigjátszó Nikolics természetesen továbbra is az élen áll a góllövőlistán, előnye immár négy gól a 2. helyen álló Erick Torres előtt, aki egyébként szintén gólt szerzett ezen a játéknapon, csak éppen csapata, a Houston Dynamo kikapott a Colorado Rapids otthonában.

Nikolics az újabb találataival ismét egy lépéssel közelebb kerül ahhoz, hogy megdöntse az MLS alapszakasz-gólrekordját, ami jelenleg 27 gól.

És akkor szóljunk a liga másik magyarjáról, Sallói Dánielről is, aki pompás gólt szerzett a Portland Timbers ellen, pontot mentve ezzel a hazai pályán játszó Sporting KC-nek, amely továbbra is élen áll a Nyugati főcsoportban (igaz, két meccsel többet játszott, mint a 2. helyezett Dallas).

Sallói két héttel ezelőtt a kupában (US Open Cup) gólt szerzett, de a bajnokságban eddig nemcsak gólt nem szerzett, még kezdő sem volt, sőt az eddigi nyolc meccsén egyszer sem játszott 18 percnél többet. A kezdőcsapatba ezúttal sem került be, viszont Gerso Fernandes korai sérülése után, a 35. percben csereként pályára lépett, és a második félidőben egy mélységi passz után balról gyönyörűen emelt egy átvétel után jobbal a hosszú felső sarokba. A 21. életévét július 19-én betöltő csatár ezzel 1–1-re alakította az eredményt, a folytatásban a vendégek kihagytak még egy büntetőt (az első gólt szerző Diego Váleri hibázott), így maradt az 1–1.



MLS
ALAPSZAKASZ

Sporting KC–Portland Timbers 1–1 (Sallói D. 60., ill. Váleri 26.)
Chicago Fire–Vancouver Whitecaps 4–0 (Nikolics 14., 18., A. Álvarez 25., De Leeuw 84.)
TOVÁBBI EREDMÉNYEK
FC Dallas–Toronto FC 3–1
Montreal Impact–DC United 2–0
Columbus Crew–Atlanta United 0–2
Colorado Rapids–Houston Dynamo 3–1
San Jose Earthquakes–Los Angeles Galaxy 2–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik