Man. City: Guardiola kihagyott a csapatból, mert szerinte kövér voltam – Agüero

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2022.10.25. 18:23
null
A Manchester City ikonja új kihívásokkal nézett szembe a katalán mester irányítása alatt (Fotó: AFP)
Pep Guardiola nem ismer kompromisszumokat a Manchester Citynél. Egykori tanítványa, Sergio Agüero az El Chiringuito TV adásában mesélt a katalán mester módszereiről – szúrta ki a Daily Mail.


„Nekem 70-80 kilogramm körül van az ideális testsúlyom és ha például nyolcvan kilogrammot és száz grammot nyomtam, akkor bírságot kellett fizetnem és kikerültem az aktuális meccskeretből”
– árulta el a tavalyi év végén visszavonuló csatár.

„Hihetetlennek hangzik, de megtörtént. Elég megenni egy kis csirkehúst és máris 50 grammal meghaladtam a megengedett testtömeget” – tette hozzá Agüero.

„Az első manchesteri évében a harmadik és a negyedik hely környékén voltunk, mire Pep azt mondta: »kihagytalak a meccskeretből, mert ezen a héten túl kövér voltál.« Mit mondhattam volna? Igaza volt” – emlékezett vissza az argentin legenda.

A katalán sikeredző a letámadás terén is tudott újat mutatni Agüerónak.

„Amikor megérkeztem, Guardiola azt kérte tőlem, hogy támadjam le a középső védőket. Ezek után már nem maradt levegőm a támadásokhoz. Nem voltam hozzászokva a magas letámadásokhoz, de Pep megtanította, hogyan tegyem ezt hatékonyan” – zárta visszaemlékezését a Manchester City gólrekordere.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik