Légiósok: Vadóczék nyertek, ám kiestek a Libertadores-kupából

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.10.21. 09:56
null
Vadóczék kiestek a Libertadores-kupából (Fotó: AFP)
Vadócz Krisztián csapata, az uruguayi Penarol kedden 3–2-re nyert a brazil Club Athletico Paranaense ellen a Libertadores-kupa csoportkörének utolsó fordulójában, így a harmadik helyen végzett a C jelű kvartettben. A Penarol a Copa Sudamericanában folytatja.

 

A négyes élén a bolíviai Jorge Wilstermann végzett, amely az utolsó játéknapon 1–0-ra nyert a chilei Colo Colo vendégeként, így ugyanúgy 10 ponttal zárt, mint a Club Athletico Paranense. Vadóczéknak 9 pontjuk lett, a Colo Colónak 6.

A keddi találkozón Vadócz Krisztián csereként a 92. percben, 3–2-es Penarol-vezetésnél állt be. A 35 éves válogatott középpályás a csoportkörben a Penarol hat találkozójából öt meccsen játszott, összesen 232 percet töltött a pályán.

A Penarol története során ötször lett aranyérmes a Libertadores-kupában, legutóbb 1987-ben. 2011 óta viszont egyszer sem jutott el az egyenes kieséses szakaszig – pedig egy kivétellel minden idényben kvalifikálta magát a csoportkörre. A 2011-es kiírásban ezüstérmes lett, a fináléban a Neymar-féle Santos győzte le.

DÉL-AMERIKA, LIBERTADORES-KUPA
CSOPORTKÖR, C-CSOPORT, 6. FORDULÓ
Penarol (uruguayi)–Club Athletico Paranaense (brazil) 3–2
Penarol: Vadócz Krisztián csereként a 92. percben állt be.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik