B. L. 2020.10.23 22:08 Frissítve: 2020.10.23 22:44

Légiósok: „Szoboszlai Dominik, a Red Bull Salzburg ékköve”

A Tutto Mercato Web pénteken ismét Szoboszlai Dominikkal foglalkozott, akit a Salzburg ékkövének aposztrofált.

Szoboszlai Dominik a Bajnokok Ligájában is helytáll (Fotó: AFP)

 

A portál azzal kezdi a cikkét, hogy a vasárnap a 20. életévét betöltő középpályás szenzációs gólt szerzett a Lokomotiv Moszkva elleni BL-mérkőzésen, és hogy Erling Haaland Dortmundba távozása után ő az osztrák csapat sztárja.

Szoboszlai kapcsán a remek bombája méltatása után leírják, hogy csodagyerekből a gárda húzóemberévé vált, és az elkövetkezendő átigazolási piac igazi ékköve lehet.

 
Salzburgi döntetlen Szoboszlai parádés góljával
Szoboszlai Dominik: Igazán jól eltaláltam a labdát

Megemlítik, hogy a legutóbbi két transzferidőszakban egyaránt közel volt ahhoz, hogy a Milannál kössön ki, de végül mindkétszer meghiúsult az ügylet a klubon belüli változások (vagy Ralf Rangnick esetében annak hiánya) miatt.

Hozzáteszik, hogy az is megakadályozta az átigazolását, hogy 25 millió euróba került volna egy olyan piacon, amelyen mindenkinek visszaesett az értéke, és a csapatok inkább opciós vételi joggal bíró kölcsönszerződések vagy egyéb, későbbi fizetést ígérő konstrukciók mellett szerettek volna leginkább igazolni új futballistákat, ami viszont a játékjogot birtokló együttesek számára nem nyújtott eléggé vonzó perspektívát.

A Salzburgnak nem kellett mindenképpen áruba bocsátania kiemelkedő értékét, és nem is tette meg, hanem elhalasztotta a következő átigazolási időszakokra.

A két nap múlva 20 éves futballista ebben az idényben nyolc tétmérkőzésen tíz kanadai pontnál (négy gólnál és hat gólpassznál) jár, a koronavírus-járvány miatti leállást követően pedig 19 találkozón 12 gól és 17 assziszt a mérlege.

Ha ehhez hozzávesszük még a Törökország ellen szerzett szenzációs szabadrúgásgólját is a válogatottban, elmondható, hogy az elmúlt öt hónapban valóban remek teljesítményt nyújt!

EMLÉKEZTETŐ
BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
A-CSOPORT
FC Salzburg (osztrák)–Lokomotiv Moszkva (orosz) 2–2 (1–1)
Salzburg, Salzburg Stadion, 1500 néző. Vezette: Serdar Gözübüyük (holland)
SALZBURG: 
Stankovic – Vallci, Ramalho, Wöber, Ulmer – Mwepu, Junuzovic (Okafor, 84.), M. Camara (Okugava, 73.), Szoboszlai – Daka, Koita (M. Berisha, 53.). Vezetőedző: Jesse Marsch
LOK. MOSZKVA: Guilherme – Zsivogljadov, Murilo, Corluka, Rybus – Zsemaletgyinov (Kamano, 63.), Krychowiak, Kulikov, An. Mirancsuk (Liszakovics, 69.) – Szmolov (Ribcsinszkij, 63.), Éder (Zé Luís, 69.). Vezetőedző: Marko Nikolics
Gólszerző: Szoboszlai (45.), Junuzovic (50.), ill. Éder (19.), Liszakovics (75.)

Szoboszlai Dominik gólja

 

2021.01.11 13:09:07

Légiósok PÓR KÁROLY

„Hihetetlen, hogy húszévesen ilyen rangos díjra jelölték” – Esterházy Mátyás kulisszatitkokat is elárult.

2021.01.09 21:26:07

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Reménykedve várjuk a hasonlóan sikeres folytatást.

2021.01.08 22:24:50

Légiósok DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Szoboszlai alaptehetsége, jelenlegi játéktudása felette áll az 1997-es Dárdaiénak, aki viszont képes volt arra, hogy kihozza magából a maximumot.