nemzetisport.hu 2013.11.08 13:54 Frissítve: 2014.02.26 03:13

Légiósok: Régi társa még mindig Angliába várja Szalait

Lewis Holtby, a Tottenham német légiósa újra megemlítette Szalai Ádámot azok között, akiknek a Bundesligából a Premier League-be kellene szerződniük. A Schalke-csatár korábbi mainzi csapattársa Julian Draxlert és Marco Reust látná még szívesen az angol élvonalban.

Holtbyt a londoni Evening Standard kérdezte a Premier League német kolóniának növekedéséről. Az utóbbi években a londoni klubok bevásároltak a németekből, a Spursben játszó Holtby mellett a Chelsea Andre Schürrlével, az Arsenal Per Mertesackerrel, Lukas Podolskival, Serge Gnabryval és Mesut Özillel erősített az elmúlt években. 

„Julian Draxler az összes nagy csapat radarján rajta van, fantasztikus játékos, nagyon fiatal, valamelyik klub még nagyon sok pénzt fog fizetni érte. Nem tudom, hogy egyáltalán akar-e jönni, de ő az egyik, akit el tudok képzelni itt – mondta Holtby. – Arról is hallottam, hogy Marco Reus ügynökei minden fontos Premier League-csapattal tárgyaltak már. Hatalmas tehetségek vannak a Bundesligában, akik az angol élvonalban is elférnének. Ilyen még Szalai Ádám a Schalkéból.”

„Örülök, hogy nő a német  játékosok száma, a Premier League ugyanis a legvonzóbb bajnokság a világon. A német játékosok fegyelmezettek, és Angliában éppen erre van szükség. Minden németet szívesen látnak, és én is örülök neki, hogy egyre többen vagyunk, jó néha németül beszélgetni” – mondta Holtby, aki már tavasszal is említette Szalai esetleges Angliába szerződését. Akkor még Schürrle londoni szerződéséről is feltételes módban beszélt.

2021.01.11 13:09:07

Légiósok PÓR KÁROLY

„Hihetetlen, hogy húszévesen ilyen rangos díjra jelölték” – Esterházy Mátyás kulisszatitkokat is elárult.

2021.01.09 21:26:07

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Reménykedve várjuk a hasonlóan sikeres folytatást.

2021.01.08 22:24:50

Légiósok DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Szoboszlai alaptehetsége, jelenlegi játéktudása felette áll az 1997-es Dárdaiénak, aki viszont képes volt arra, hogy kihozza magából a maximumot.