nemzetisport.hu 2013.09.02 19:07 Frissítve: 2014.12.16 01:10

Légiósok: Pintér egy évre aláírt az orosz csapathoz

Amint azt a Nemzeti Sport Online előre jelezte: Pintér Ádám egyéves szerződést kötött az orosz élvonalbeli Tom Tomszk labdarúgócsapatával. A hírről a magyar válogatott középpályás ügyeit intéző F-Group menedzseriroda számolt be hivatalos közleményben.

Pintér Ádám a 2013–2014-es szezonban a Tom Tomszkot erősíti (Fotó: Mirkó István, archív)

 

Eldőlt a Real Zaragozával szerződést bontó Pintér Ádám sorsa. A magyar középpályás a Premjer-ligában hét fordulót követően sereghajtó Tom Tomszkban folytatja pályafutását.

A 25 esztendős játékos – aki egy évre kötelezte el magát újdonsült klubjához – úgy véli, komoly erőpróba lesz számára az orosz bajnokságban játszani.

„Örülök, hogy rendeződött a helyzetem, és újra egy élvonalbeli klubcsapat igazolt labdarúgója vagyok. A Zaragoza kiesett az első osztályból és egyébként sem kaptam annyi játéklehetőséget, amennyit szerettem volna – ezért döntöttem úgy, hogy felbontom a szerződésemet. Olyan egyesületet kerestünk, amelyiknek a segítségére lehetek, amelyik valóban számít a játékomra. Nekem az a legfontosabb, hogy folyamatosan a pályán legyek! A Tom Tomszk engem akart, bízik bennem. Nagy ugrás ez, hiszen Európa nyugati feléből Szibériába igazolok – más időjárás, más kultúra, más játékstílus. Az elmúlt évek azt mutatják: az orosz klubok nívós bajnokságok, neves játékosait csábítják a Premjer-ligába, ami pozitív hatással van a bajnokság színvonalára. Eddig is figyeltem az orosz focit, harcos, izgalmas meccseket játszanak a csapatok, sok jó együttes rivalizál egymással. Komoly erőpróba lesz ez nekem, de nem aggódom, a spanyol első osztályban is kifejezetten jó támadókkal kerültem szembe... A Tom Tomszk nem rajtolt jól, de bízom benne, hogy a válogatott szünet után elkezdi gyűjtögetni a pontokat. Az oroszországi szerződést egy lehetőségnek fogom fel, hiszen tudjuk, egyre többen figyelik az orosz futballt, nekem tíz hónapom lesz, hogy megmutassam, mit tudok. Ma érkeztem, aláírtam, de még vissza kell utaznom Magyarországra, hogy az vízumot elintézzem. Ha minden jól megy, akkor 16-án, az Anzsi ellen debütálok az új klubomban” – nyilatkozta Pintér Ádám.

Filipovics Vladan, a futballista menedzsere elmondta, hogy a Tom Tomszk középhátvédnek szerződtette Pintért, aki jó teljesítménye esetén jövő nyáron akár egy orosz élcsapatnál is kiköthet.

„Több helyről is kerestek, de az orosz csapat volt a legkitartóbb, mindenáron Pintér Ádámot akarta szerződtetni. Még azt is elfogadták a Tom Tomszk vezetői, hogy Ádám első körben csak jövő nyárig ír alá. A szakvezetés belső védőnek igazolta a magyar futballistát, amely poszt nem hálás az orosz élvonalban. De tudom, hiszem, hogy Ádám felveszi a kesztyűt! Az orosz sztárklubok figyelik a kisebb csapatokban szereplő játékosokat, így ha Ádám jó szezont produkál, akár országon belül is válthat” – mondta a játékosügynök.

Az MTK-nevelésű Pintér 2010 nyarán több mint egymillió euróért igazolt a Zaragozához, amelynek színeiben az ott eltöltött három idény során 44 spanyol bajnokin, és négy Király-kupa-mérkőzésen lépett pályára.

Pintér idén nyáron azért bontotta fel a szerződését az aragóniai klubbal, mert a továbbiakban is az első osztályban szeretett volna játszani.

2021.09.20 09:38:13

Légiósok BODNÁR ZALÁN, SOMOGYI ZSOLT

A Lipcsében csapatkapitánynak kinevezett Gulácsi Péternek voltak elődei, de nem sokan.

2021.08.20 22:13:50

Légiósok MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Az ok egyszerű: pedagógia.

2021.07.27 04:15:25

Légiósok BODNÁR ZALÁN (Split)

Helyszíni riport a horvát bajnokság fergeteges hangulatú Hajduk Split–NK Osijek rangadójáról.

2021.05.19 08:35:18

Légiósok BABJÁK BENCE

Jesse Marsch megmondta: a magyar kapus nem mehet sehova – a Leipzig minden ajánlatra ráígért.