Légiósok: Nagy Ádám szerint immár reális cél lett a Pisa feljutása

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.12.09. 14:02
null
Nagy Ádám úgy érzi, bejött számára a klubváltás (Fotó: Török Attila, archív)
Nagy Ádám, a Pisa magyar válogatott labdarúgója szerint a másodosztályban éllovas csapata számára annak ellenére reális céllá vált a feljutás, hogy nyáron jelentős szerkezeti átalakulás történt a klub élén, és így az osztályváltásra még a vezetők sem gondoltak feltétlenül.

 

A 26 éves középpályás, Nagy Ádám az M4 Sportnak elmondta: nyáron nehéz volt meghoznia a klubváltásról szóló döntést, de örül annak, hogy meglépte, miként annak is, hogy a Bristol City után a Pisát választotta következő állomáshelyéül.

„A beilleszkedésemet nagyban megkönnyítette, hogy előzőleg három évet már lehúztam Olaszországban és a nyelvet folyékonyan beszélem. Erre még rájön, hogy folyamatosan jönnek az eredmények, egymás után nyerjük a meccseket és szerezzük a három pontokat” – nyilatkozta.

A középpályás elmondta: a pisai sportigazgatóval történt egyeztetés során abban maradtak, hogy ténylegesen majd csak két-három éven belül kellene az első osztályú tagságért folytatott versenyfutásban aktív szerepet vállalniuk.

„Ehhez képest elég jól állunk már most is, ha pedig az első év végén rögtön összejönne a feljutás, az lenne a non plus ultra. Három kör van még hátra a szezon feléig, majd jönnek a visszavágók, és ahogy most állunk, már abszolút reális cél lehet számunkra akár a feljutás is” – mondta. Hozzátette: bár voltak kisiklásaik, pontvesztéseik, szenvedtek váratlan vereséget, közvetlen riválisaikat, akikkel az elsőségért és a feljutásért csatáznak, sikerült legyőzniük.

„Ilyen volt például a Brescia elleni győzelem, de ilyen fontos találkozó vár ránk szombaton a Leccével szemben” – közölte.

A magyar válogatott őszi szereplésére a világbajnoki selejtezősorozatban „keserédesen” tekint vissza, hiszen a csoportban pótselejtezőn végző lengyelektől nem kapott ki az együttes, a hazai döntetlen mellett idegenben legyőzte őket. Közben viszont az albánokkal szemben „kívülről is gyötrelmes mérkőzéseken” kétszer is hasonló módon maradt alul a nemzeti csapat, ami „szomorú és dühítő” volt, ezekre „rossz visszaemlékezni” – fogalmazott.

„Ezek azok a mérkőzések, amiket hozni kell, ha pedig ez mégsem jönne össze, akkor is legyen egy unalmas, nézhetetlen döntetlen, mert akkor éppen tompák voltunk. Az viszont biztos nem fér bele, hogy kétszer egy-nullával elintézzenek minket” – nyilatkozta.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik