D. S. B.
2022.08.29 21:04 Frissítve: 2022.08.29 21:12

Légiósok: Langék Onódi új csapatától, Szalaiék pedig a Konyasportól kaptak ki

Vereséggel kezdte a ciprusi labdarúgó-bajnokság új idényét a Lang Ádámot végig a soraiban tudó Omonia Nicosia, amely egy korai góllal kapott ki Onódi Ákos új csapatától, a mérkőzést kettős emberelőnyben befejező Akritasztól, míg Gyurcsó Ádám és az AEK Larnaca gól nélküli döntetlennel indította az új évadot. Szalai Attiláék elveszítették veretlenségüket a török élvonalban, a Fenerbahce ugyanis kikapott idegenben a Konyasportól.

Szalai Attiláék először szenvedtek vereséget az új idényben (Fotó: AFP)

 

A napokban 21. születésnapját ünneplő Onódi Ákos a Lang Ádámot is soraiban tudó Omonia Nicosia ellen először került a meccskeretbe új csapatában, a ciprusi Akritaszban, miután távozott az Aston Villa U21-es együttesétől. Amíg a válogatott védő kezdőként végigjátszotta a mérkőzést, addig a korosztályos válogatott kapus a kispadról nézte végig, ahogy csapata korai góllal 1–0-ra legyőzi Langékat, akik a hajrában emberhátrányba is kerültek, és nem tudtak egyenlíteni.

A játéknap másik mérkőzésén Gyurcsó Ádám is kezdőként kapott lehetőséget az AEK Larnacában a Doxa elleni hazai találkozón, amely gól nélküli döntetlennel zárult. A magyar válogatott szélső végig a pályán volt.

CIPRUS
1. DIVISION, 1. FORDULÓ

Akritasz–Omonia Nicosia 1–0
Omonia Nicosia: Lang Ádám végigjátszotta a mérkőzést; Akritasz: Onódi Ákos nem lépett pályára.
AEK Larnaca–Doxa 0–0
AEK Larnaca: Gyurcsó Ádám végigjátszotta a mérkőzést.

Szalai Attila a Konyaspor elleni mérkőzésen is kezdőként lépett pályára a Fenerbahce színeiben a török bajnokság 4. fordulójában. A magyar válogatott védő csapata az első játékrész derekán emberhátrányba került az ecuadori válogatott Enner Valencia kiállítása miatt. Azonban a fordulás után nem sokkal a házigazda Konyaspor is megfogyatkozott, amikor Adil Demirbag kapta meg második sárga lapját az 54. percben. A vendéglátó ugyan emberelőnyét nem tudta kihasználni, de egyenlő létszámban a hajrában Muhammet Demir góljával eldöntötte a három pont sorsát, s a Fener elszenvedte első vereségét az új évadban.

TÖRÖKORSZÁG
SÜPER LIG, 4. FORDULÓ

Konyaspor–Fenerbahce 1–0
Fenerbahce: Szalai Attila végig a pályán volt.

2022.11.13 14:46:31

Légiósok nemzetisport.hu

Utolsó idei bajnokijukon az eszékiek a várakozásoknak megfelelően hozták a kötelező győzelmet.

2022.11.05 16:51:51

Légiósok nemzetisport.hu

Az eszékiek helyzetig is alig jutottak el a Hajduk otthonában, amely Lovrencsics Gergő nélkül győzött 3–1-re.

2022.10.09 23:55:11

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL.Felötlik bennem, mi lenne, ha a játékból az ellenfél durvasága miatt hosszú távra kieső futballisták, ha már a büntetőjogot kénytelenek mellőzni, polgári pert indítanának. A Ptk. 339.§-a alapján, hiszen alapesetben, »aki másnak jogellenesen kárt okoz, köteles azt megtéríteni«.

2022.10.08 21:38:35

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Megtette, amire csak azok képesek, akik bíznak magukban.