Légiósok: Kleinheislertől hangos és nagyon lelkes a görög sportsajtó

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2023.01.14. 07:28
null
Már a görög sajtó is összehasonlította Kleinheisler Lászlót Paul Scholesszal
Kleinheisler László átigazolása lázban tartja a görög sportsajtót, a helyi újságok és portálok részletesen foglalkoznak a Panathinaikosz 44-szeres magyar válogatott középpályás klubváltásával.

Nagy médiaérdeklődés övezi Kleinheisler László klubváltását Görögországban, a Panathinaikosz csütörtökön szerződtetett 28 éves magyar játékosáról tucatszám jelennek meg cikkek a legfelkapottabb sportportálokon. Az egyik legolvasottabbnak számító Sport24-en pénteken a délutáni órákban az első három vezető hír a 44-szeres magyar válogatott középpályással foglalkozott, de a többi sajtóorgánum is a címoldalán tálalta az átigazolást feldolgozó írásokat.

A Gazzetta értesülése szerint az athéni zöld-fehérek félmillió eurót fizettek az Eszékről érkező játékosért. A sportoldal jellemzése szerint a 2026-ig érvényes megállapodást kötő labdarúgó mindkét lábát jól használja, ügyesen cselez, a középpályássor mindhárom pozíciójában bevethető, megállás nélkül fut, „nyeli” a kilométereket és ragad hozzá a labda. Cikkében megjegyzi, hogy korábban ráaggatták a „magyar Scholes” becenevet, mert sok közös vonása van a Manchester United legendás angol középpályásával: vörös haj, alacsony termet, remekül vezeti a labdát és roppant veszélyesek a távoli lövései, ám míg a „vörös ördögök” sztárja szeretett a védelem előtt játszani, a magyar játékos inkább az előretolt pozíciókat kedveli.

A Sport FM sem fukarkodik a dicsérő szavakkal, cikke szerint Kleinheisler László a magyar joker, akire Ivan Jovanovics vezetőedző paklijában szükség volt. Legfőbb erényének azt tartja, hogy maradéktalanul végrehajtja az edzők elképzeléseit, figyelemre méltó az állóképessége, remek a fizikuma, továbbá azt várja tőle, hogy erejével, agresszivitásával és gyorsaságával helyet csinál a csapat brazil szélsőjének, Bernardnak a kibontakozásra, és hogy együtt alkotják majd a csapat nehéztüzérségét. Hozzáteszi, eddigi klubjaitól nincsenek lenyűgözve, de úgyis az a lényeg, amit a következő három és fél évben nyújt.

A már említett Sport24 a tárgyalás folyamatát igyekezett feldolgozni. A lap szerint a Panathinaikosz vezetősége tudott arról, hogy a középpályás kétszer visszautasította az Osijek ajánlatát, nem akarta meghosszabbítani 2023 nyarán lejáró szerződését. Az egyesületnél az sem volt titok, hogy a horvát klub 2022 nyarán elfogadta a Puskás Akadémia hárommillió eurós ajánlatát, Kleinheisler László viszont versenyképes klubot keresett, továbbá arról is informálódtak, hogy a pénz szűkében lévő eszékiek nem akarták riválisnak eladni a labdarúgót, mindenképpen külföldi csapatot kerestek neki. A Panathinaikosz tehát a megfelelő időben tette meg a megfelelő lépéseket, és bár a Dinamo Zagreb igyekezett megtorpedózni az egyezséget, Kleinheisler tartotta magát az egyeztetéseken elhangzottakhoz, és az athéni klub játékosa lett – aminek az első visszhangok alapján a csapat szurkolói is örülnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik