Légiósok: Kleinheisler húsz percet játszott az újra élre álló Panában

Vágólapra másolva!
2023.03.06. 22:14
null
Kleinheisler László a Panathinaikosz második góljánál már a pályán volt (Fotó: Panathinaikosz)
Miután az Olympiakosz Pireusz és a PAOK Szaloniki is egyaránt 6–0-ra, az AEK Athén pedig 3–0-ra nyert a görög bajnokságban hétvégén, a Kleinheisler Lászlót is a soraiban tudó Panathinaikosznak is nyernie kellett hétfőn a nyolcadik helyezett Panetolikosz ellen hazai pályán, hogy visszavegye az első helyet a tabellán.

 

Ez össze is jött a zöld-fehéreknek, akik a 62. percben szereztek vezetést Daniel Mancini közeli góljával (miután Sebastian Palacios lövése kipattant a vendégek kapusáról), majd egy szöglet után a második találatukat is megszerezték Sebastian Palacios révén, hasonló szituációból: ezúttal szöglet utáni fejest hárított a kapus, de a kipattanót Palacios egy méterről be tudta pofozni a gólvonal mögé.

Az Eszékről januárban Athénba szerződő 44-szeres magyar válogatott Kleinheisler László a kispadon kezdte a mérkőzést, de a 70. percben, 1–0-s állásnál pályára küldte Ivan Jovanovics szerb vezetőedző a gólszerző Mancini helyére. Jól mozgott a 28 éves középpályás, aki balszélsőként kapott szerepet, nagy helyzete is adódott a 79. percben, amikor a jobbról, az alapvonal közeléből középre tett labdát 16 méterről jobbal nem sokkal a bal felső sarok mellé rúgta. Csapata így is begyűjtötte a három pontot, és visszaállt a tabella élére.

„A vártnál talán nehezebb mérkőzés volt, az ellenfélnek volt pár nagy helyzete és meg nem adott gólja is, úgyhogy kicsit meg is ijedtünk az első félidőben – mondta Athénban a Nemzeti Sportnak Kleinheisler László a mérkőzés után. – Több mint hatvan percen át tartotta magát a vendégcsapat, de türelmesek voltunk, próbáltuk a saját játékunkat játszani, és az első gól meg is hozta az áttörést. Utána már több területünk nyílt, jobban tudtuk járatni a labdát, és sikerült a hajrában lezárni a meccset.

Ami az én játékomat illeti: jól éreztem magam a pályán, a bal szélen kaptam lehetőséget, szeretek ott játszani. Volt egy lövésem, talán gólra válthattam volna, utólag úgy érzem, lett volna még időm megállítani is a labdát, de majd máskor bemegy, így is sikerült megszereznünk a nagyon fontos három pontot. Amikor ide szerződtem, volt egy betegségem, aztán kisebb sérülés, most szedem össze magam erőnlétileg, úgy érzem, meccsről meccsre jobban megy a játék, bízom benne, hogy rövidesen a kezdőcsapatban jut nekem hely rendszeresen."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik