Légiósok: Holman bizonyítaná Rossinak, védekezésben is fejlődött

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2021.04.13. 12:30
A pozsonyi Slovan 28 éves, ötszörös magyar válogatott középpályása, Holman Dávid az őt képviselő Center Sport menedzseriroda Facebook oldalának adott interjúban beszélt az elmúlt hónapok nehézségeiről és reagált Marco Rossi szövetségi kapitány korábbi kritikájára is, azok után, hogy a múlt héten a kilencedik bajnoki gólját is megszerezte ebben a bajnoki idényben.

Holman Dávid 2021-ben még csak öt tétmeccsen tudott pályára lépni a pozsonyi Slovanban, miután februárban megsérült, majd elkapta a koronavírust. A legutóbbi három mérkőzésen már ismét pályán volt, a bajnokságban előbb gólpasszt, majd múlt héten a DAC elleni rangadón 11-esből gólt is jegyzett.

„Ami a legfontosabb, hogy egyre jobb erőben érzem magam, a gólpassz és a gól pedig további lendületet adhat – nyilatkozta a Center Sport Facebook oldalának Holman Dávid.A csapattal együtt sikerült jó őszt produkálni, nyolc gólig jutottam az idény első felében, de februárban a második meccsünkön megsérültem, így nem tudtam folytatni ezt a jó szériát. Ezért is örülök, hogy ha tizenegyesből is, de sikerült újra a kapuba találni. A sérülésem után pedig elkaptam a koronavírust, ami viszonylag gyors lefolyású volt az esetemben, de három napig nagyon kellemetlen volt, a betegség fő tünetei mind kijöttek. Három nap után aztán fokozatosan kezdtem az erőnléti edzéseket, de 14 napig karanténban voltam, így a csapathoz csak ezt követően csatlakoztam. Eleinte még éreztem a kihagyást, ezért is csak fokozatosan térhettem vissza a pályára, minden egészségügyi előírást betartva. Először csak 15 percre álltam be, utána a Szlovák Kupában, kezdőként több mint hetven percet játszottam, majd múlt héten, a DAC ellen is.”

A középpályás elmondta, a hétvégi gólja után tudatosan nem ünnepelt.

„Én egyébként sem vagyok az a nagyon ünneplő típus, általában csak az égre mutatok a góljaim után, megköszönve a jóistennek a támogatást. A mostani, a koronavírus miatt kiváltképp nehéz helyzetben, a DAC ellen amúgy sem gondolom, hogy helye lett volna a túlzott ünneplésnek.”

Marco Rossi szövetségi kapitány januárban egy interjúban kifejtette, nem elégedett Holman védekező munkájával, emiatt nem kapott meghívót tavaly a válogatottba. A középpályás most elmondta, úgy érzi, ezen a téren is sikerült fejlődnie ebben az idényben.

„Olvastam a kapitány nyilatkozatát, és én az a típus vagyok, aki először mindig magában keresi a hibát. Annak idején, 2017-ben azért is választottam a szlovák bajnokságot, mert tudtam, hogy védekezésben, illetve agresszivitásban fejlődnöm kell. A klubomban többször is játszottam már védekező középpályást, és az, hogy több meccsen is ezen a poszton számított rám az edzőm, jó visszaigazolás számomra, hogy ezen a poszton is helyt tudok állni. Mint ahogy az is jó visszaigazolás, hogy a Wyscout adatai szerint az előző idény 46 százalékos mutatójához képest ebben az idényben a védekező párharcaimnak már az 59.5 százalékát nyertem meg. Tehát azóta, hogy legutóbb, 2019-ben szerepeltem a válogatottban, sikerült előrelépnem ezen a téren, de mindent megteszek azért, hogy a statisztikáimon tovább tudjak javítani, hogy bizonyítani tudjak a kapitánynak” – fogalmazott Holman.

Azt is hozzátette, nagyon sajnálja Kalmár Zsolt sérülését, véletlenül sem azért szeretne bekerülni a válogatott keretbe, mert más megsérül, sőt, úgy érzi, Kalmárral együtt, egyszerre is játszhattak volna a nemzeti csapatban. Hangsúlyozta, azért dolgozik, hogy a saját produkciójának köszönhetően érdemelhesse ki a válogatott meghívót.

Holman arról is beszélt, hogy az év elején 2023-ig szerződést hosszabbított klubjával. Elmondta, nagy megtiszteltetés számára, hogy egy ilyen sikeres klubnál – amellyel idén, sorozatban harmadszor nyerhet bajnoki címet – hosszú távon számolnak vele, ezért sem szeretett volna váltani, pedig voltak ajánlatai más országokból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik