D. S. B.
2023.01.31 11:58 Frissítve: 2023.01.31 12:20

Légiósok: Gazdag megtartása BL-címet hozhat a Philadelphiának

Mint arról korábban beszámoltunk, január elején Gazdag Dániel 2025-ig hosszabbította meg szerződését az amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Philadelphia Unionnal. Egy szakértő úgy véli, a magyar válogatott támadó maradásával a klub akár a CONCACAF Bajnokok Ligáját is megnyerheti.

 

Gazdag Dániel megtartása BL-címet hozhat a Philadelphiának (Fotó: Getty Images)

Gazdag Dániel kiváló teljesítményt nyújtott az előző évadban döntőig jutó, ám ott a Los Angeles FC-vel szemben tizenegyespárbajban elbukó Philadelphia Unionnál, hiszen 37 bajnokin 24 gólt szerzett és 10 gólpasszt adott. A magyar válogatott támadóról elismerően beszélt Matt Doyle, az MLS Extra Time című műsorának szakértője, s úgy véli, Gazdag Dániel megtartása BL-címet is hozhat a Philadelphiának – szúrta ki a jenkifoci.hu.

„Gazdag esete jó példa arra, hogy egy klubnak nem kell mindig értékesíteni a legnagyobb értékeit. Gazdag Dániel remek szezont zárt az MLS-ben, a magyar válogatottban is jól teljesített, gólt lőtt Anglia ellen és a nemzeti csapat egyik fontos játékosa lett. Ezek után kétség sem férhetett hozzá, hogy lesznek érdeklődők iránta Európából. De a Philly úgy döntött, nem használja ki a gyors pénzszerzési lehetőséget és inkább hosszú távú szerződést kötött Gazdaggal. Az ilyen húzásoknak köszönhető, hogy a Philadelphia továbbra is az egyik favorit a bajnoki címre, sőt a CONCACAF Bajnokok Ligája megnyerésére is” – hangzott el az MLS Extra Time legújabb adásában.

A Philadelphia Union március 7-én kezdi meg szereplését a CONCACAF Bajnokok Ligája idei kiírásában, a nyolcaddöntőben a salvadori bajnok Alianza lesz az ellenfele.2023.01.28 20:27:41

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Végre van egy futballistánk, aki nem csupán tüzel, lőni is tud.

2023.01.28 00:14:14

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Sportolóink a legtöbbször akkor szembesülnek a valósággal, amikor szétpattan a burok. Vagy legalábbis vészesen repedezik. Ezért lehet, hogy sokan el sem tudnak mást képzelni a versenyzés után, csak a sportágukat. Érthetően, hiszen azt ismerik, magabiztosan közlekednek benne, hogy mennyit tudnak róla, kérdés, de a lényeg: a múlt(juk)ból kívánnak megélni.

2023.01.27 12:55:21

Légiósok nemzetisport.hu

Szoboszlaiék a Stuttgartot fogadják, a Schäfer Andrást foglalkoztató Union Berlin városi rangadót vív.

2023.01.13 23:01:50

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mentalitásban kevés hozzá hasonló magyar labdarúgó van.