Légiósok: Gazdag meghosszabbította szerződését a Philadelphiával – hivatalos

Vágólapra másolva!
2023.01.04. 20:06
null
Gazdag szerződést hosszabbított a Philadelphia Unionnál (Fotó: Philadelhia Union)
Igaznak bizonyultak a Nemzeti Sport korábbi értesülései, ugyanis az amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Philadelphia Union hivatalos oldalán bejelentette, hogy meghosszabbítja magyar válogatott játékosa, Gazdag Dániel szerződését, amely 2025-ig szól, de tartalmaz egy 1 éves hosszabbítási opciót is. 



Gazdag Dániel pályafutása egyik, ha nem a legjobb idényét zárta ősszel a Philadelphia Union színeiben, hiszen az alapszakaszban 22 gólig és 10 gólpasszig jutott, majd a rájátszásban is remekelt, s egészen a döntőig jutott csapatával, ahol a szétlövésben alulmaradva a második helyen végzett.

A 18-szoros magyar válogatott középpályás bekerült az előző évad álomcsapatába is az MLS-ben, s az MVP-díjra is esélyes volt – ez utóbbit végül nem kapta meg. A gólkirályi címről mindössze egy góllal maradt le…

Csapata, a Philadelphia Union január 4-én szerdán bejelentette, hogy meghosszabbítja egyik legfontosabb játékosa, Gazdag Dániel szerződését 2025-ig, a szerződés tartalmaz egy plusz 1 éves hosszabbítási opciót is.

Gazdag ezen felül megkapta klubja 10-es mezszámát is.

„Gazdag Dániel az MLS egyik legsokoldalúbb, legjobb játékosa, kis híján MVP lett a legutóbbi évadban. Huszonkét gólja és tíz gólpassza megmutatja, mennyit ért támadásban, míg védekező munkája és intelligenciája egészen különleges. Tökéletesen passzol a mentalitásunkhoz a játéka, örülünk, hogy meg tudtuk tartani az egyik legfontosabb futballistánkat” – nyilatkozta a klub sportigazgatója, Ernst Tanner a Philadelphia Union honlapjának.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik