Légiósok: Balogh Botond nem panaszkodik, de nyugtalan a Parmánál

Vágólapra másolva!
2022.03.11. 07:26
null
Balogh Botond nem ilyen idényt várt a nyáron (Fotó: Szabó Miklós)
Balogh Botond helyzete senkinek sem jó, az egyszeres válogatott belső védő három és fél hónapja nem játszott a Parmában, pedig mindent belead, hogy megkapja a lehetőséget.

Aligha ilyen folytatásra számított Balogh Botond az előző idény után. A San Marino elleni hazai vb-selejtezőn bemutatkozó s így immár egyszeres magyar válogatott középhátvéd az előző bajnoki évadban három Serie A-mérkőzésen is pályára lépett a Parmában. A másodosztályba kieső együttesnél jelezték neki, számítanak rá, kezdőként játszotta végig a felkészülési meccseket. Mégsem a reményei szerint alakult az idénye: több játékperc jutott neki az előző kiírásban az élvonalban, mint most a Serie B-ben.

„Nehezebb időszakot élek meg, nem vagyok túl boldog, hiszen november végén játszottam legutóbb tétmeccsen – mondta lapunknak a 19 éves Balogh Botond. – Nem ez a legszerencsésebb idényem: a nyitó fordulóban megsérültem, majd miután novemberben visszatértem a nemzeti csapattól, edzőt váltott a klub, s az első mérkőzésemen, amikor bizonyíthattam volna, ismét megsérültem. Három-négy hét kihagyást jósoltak az orvosok, ehelyett több mint két hónapra kidőltem, ez is rosszul érintett. A nyáron nem ilyen év nézett ki nekem, hiszen a felkészülési időszak alatt jól ment a játék, rendre kezdő voltam, repestem az örömtől.”

A tehetséges bekk azt mondja, kemény munkával kell kilábalnia a nehéz helyzetből. Kívülről nézve nincs könnyű dolga, a három belső védőt a szerda-szombat ritmus és a nem túl eredményes szereplés ellenére sem rotálja Giuseppe Iachini vezetőedző, ráadásul a posztján elvétve cserélnek meccs közben játékost.

„Kicsit nyugtalanít, hogy az idényből lepörgött hét-nyolc hónap, ám nem kaptam lehetőséget, tizenkilenc évesen játékra lenne szükségem. Úgy érzem, a testem készen áll a bevetésre, öt hete a csapattal edzek, de elfogadom a szakmai stáb döntését. Mindenesetre ez is arra sarkall, hogy még keményebben dolgozzak az edzéseken. A munkamorálom nem változott, mindent beleadok, jól megy a gyakorlásokon. Mi mást tehetnék, csinálom, amit elvárnak tőlem, és ha megkapom a lehetőséget, igyekszem élni vele.”

A 2019 nyara óta Parmában pallérozódó futballista helyzete senkinek sem jó. A klubnak is érdeke, hogy minél többször pályára lépjen, hiszen ha nem játszik, csökken a transfermarkt.de szerint egymillió euróra taksált értéke. A válogatott sem profitál abból, ha az ígéretes középhátvéd a kispadon ücsörög. A márciusi, Szerbia és Észak-Írország elleni felkészülési találkozók azt a célt (is) szolgálhatják, hogy a nemzeti csapat küszöbén álló labdarúgók beépítése könnyebbé váljon. Kérdés, melyik válogatottba hívják be Balogh Botondot az elmúlt hónapok meccshiánya után. Már ha behívják...

„Ha az U21-es válogatottban számítanak rám, azon nyomban megyek, vágyom már a játékra, de megfordult a fejemben az is, hogy talán ismét a felnőttkeretbe kaphatok meghívást. Logikus lenne, ha ezúttal nem számítana rám Marco Rossi szövetségi kapitány, hiszen három és fél hónapja nem szerepeltem tétmérkőzésen, ám akkor sem játszottam a klubomban, amikor bemutatkoztam a válogatottban. Óriási megtiszteltetés lenne, ha ezúttal is meghívna a kapitány. Elképesztő érzés volt a nemzeti csapatban pályára lépni, minden erőmmel azon vagyok, hogy ismét magamra ölthessem a válogatott mezt, keményen dolgozom érte. Az edzéseken az motivál a leginkább, hogy olyan állapotban legyek, hogy ha otthonról hívnak, segíteni tudjak. Március tizennegyedikén, hétfőn lesz a kerethirdetés, addig még van egy meccsünk, remélem, szerepet kapok.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik