Légiósok: a válogatott támadó gyorsan felgyógyult, de a jövője kérdéses

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2023.01.20. 08:16
null
Holman Dávid újra edzésbe állt a Slovannál (Fotó: facebook.com/SK Slovan Bratislava)
Öt hónappal a térdműtétje után újra edzésbe állt a Slovan Bratislava ötszörös magyar válogatott támadója, Holman Dávid, aki a keresztszalag-szakadása után a tavaszi szezonban visszatérhet a pályára.

 

Ritka az, hogy keresztszalag-szakadás után kevesebb mint fél évvel már újra edzésbe tud állni egy megsérült labdarúgó, de Holman Dávidnak sikerült a bravúr.

„Január tizenhatodikán léptem az operációt követő ötödik hónapba. Már a csapattal edzek, és bár még nem végzek minden gyakorlatot, jövő héttől, ha az orvosok is úgy gondolják, már teljes értékű munkát végezhetek, és ha minden jól megy, a DAC elleni, február tizenkettedikei, tavaszi bajnoki rajton akár már pályára is léphetek, ha lehetőséget kapok” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Holman Dávid. Az ötszörös válogatott támadónak másfél éven belül másodszor szakadt el a keresztszalagja, előbb a bal, most a jobb térdében, így már rutinosnak mondhatja magát a rehabilitáció terén.

„Most gyorsabban gyógyultam a műtét után, ami annak is köszönhető, hogy a decembert is végig dolgoztam, nem tartottam téli szünetet – folytatta a bajnokságban címvédő és jelenleg is első helyen álló pozsonyiak játékosa. – Én már most százszázalékosnak érzem magam, teljesen rendben van a lábam, persze érthető, hogy két ilyen sérülés után a klubom nem szeretné siettetni a visszatérésemet.”

Holman Dávidot a jövőjéről is kérdeztük, hiszen a nyáron lejár a szerződése, így kérdés, marad-e a Slovannnál, amelyhez hat évvel ezelőtt érkezett Debrecenből és mivel a szerződése az utolsó fél évbe lépett, így már szabadon tárgyalhat a kérőivel.

„Voltak már érdeklődések, de most csak arra fókuszálok, hogy mielőbb újra pályára léphessek és minél több meccsen szerepelhessek” – mondta a 29 éves labdarúgó, aki ebben az évadban hét tétmeccsen egy gólt szerzett és egy gólpasszt adott, legutóbb tavaly, július 30-án, a Zemplín Michalovce ellen 4–2-re megnyert bajnoki mérkőzésen játszott.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik