Pór Károly
2023.01.20 08:16 Frissítve: 2023.01.20 09:12

Légiósok: a válogatott támadó gyorsan felgyógyult, de a jövője kérdéses

Öt hónappal a térdműtétje után újra edzésbe állt a Slovan Bratislava ötszörös magyar válogatott támadója, Holman Dávid, aki a keresztszalag-szakadása után a tavaszi szezonban visszatérhet a pályára.

Holman Dávid újra edzésbe állt a Slovannál (Fotó: facebook.com/SK Slovan Bratislava)

 

Ritka az, hogy keresztszalag-szakadás után kevesebb mint fél évvel már újra edzésbe tud állni egy megsérült labdarúgó, de Holman Dávidnak sikerült a bravúr.

„Január tizenhatodikán léptem az operációt követő ötödik hónapba. Már a csapattal edzek, és bár még nem végzek minden gyakorlatot, jövő héttől, ha az orvosok is úgy gondolják, már teljes értékű munkát végezhetek, és ha minden jól megy, a DAC elleni, február tizenkettedikei, tavaszi bajnoki rajton akár már pályára is léphetek, ha lehetőséget kapok” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Holman Dávid. Az ötszörös válogatott támadónak másfél éven belül másodszor szakadt el a keresztszalagja, előbb a bal, most a jobb térdében, így már rutinosnak mondhatja magát a rehabilitáció terén.

„Most gyorsabban gyógyultam a műtét után, ami annak is köszönhető, hogy a decembert is végig dolgoztam, nem tartottam téli szünetet – folytatta a bajnokságban címvédő és jelenleg is első helyen álló pozsonyiak játékosa. – Én már most százszázalékosnak érzem magam, teljesen rendben van a lábam, persze érthető, hogy két ilyen sérülés után a klubom nem szeretné siettetni a visszatérésemet.”  

Holman Dávidot a jövőjéről is kérdeztük, hiszen a nyáron lejár a szerződése, így kérdés, marad-e a Slovannnál, amelyhez hat évvel ezelőtt érkezett Debrecenből és mivel a szerződése az utolsó fél évbe lépett, így már szabadon tárgyalhat a kérőivel.

„Voltak már érdeklődések, de most csak arra fókuszálok, hogy mielőbb újra pályára léphessek és minél több meccsen szerepelhessek” – mondta a 29 éves labdarúgó, aki ebben az évadban hét tétmeccsen egy gólt szerzett és egy gólpasszt adott, legutóbb tavaly, július 30-án, a Zemplín Michalovce ellen 4–2-re megnyert bajnoki mérkőzésen játszott.

 

2023.01.28 20:27:41

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Végre van egy futballistánk, aki nem csupán tüzel, lőni is tud.

2023.01.28 00:14:14

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Sportolóink a legtöbbször akkor szembesülnek a valósággal, amikor szétpattan a burok. Vagy legalábbis vészesen repedezik. Ezért lehet, hogy sokan el sem tudnak mást képzelni a versenyzés után, csak a sportágukat. Érthetően, hiszen azt ismerik, magabiztosan közlekednek benne, hogy mennyit tudnak róla, kérdés, de a lényeg: a múlt(juk)ból kívánnak megélni.

2023.01.27 12:55:21

Légiósok nemzetisport.hu

Szoboszlaiék a Stuttgartot fogadják, a Schäfer Andrást foglalkoztató Union Berlin városi rangadót vív.

2023.01.13 23:01:50

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mentalitásban kevés hozzá hasonló magyar labdarúgó van.

2023.01.05 22:02:01

Légiósok nemzetisport.hu

A 18-szoros válogatott középpályással megbecsülésről, célokról és a mágikus 10-es mezről is beszélgettünk.