Légiósok: a kupával már teljes Lang Ádám ciprusi trófeagyűjteménye

BODNÁR ZALÁNBODNÁR ZALÁN
Vágólapra másolva!
2022.05.30. 08:31
null
Lang Ádám (középen, hátul) kupagyőztesként készülhet a válogatott meccsekre (Fotó: omoiafc.com)
Lang Ádám, a ciprusi élvonalbeli Omonia Nicosia légiósa immár mindent megnyert a szigeten, s úgy érzi, a legjobb helyen van, az ősszel is biztosan európai kupasorozat csoportkörében szerepelhet.

 

Örömünneppel ért véget Lang Ádám idénye Cipruson, a magyar válogatott védőt alkalmazó Omonia Nicosia megnyerte a Ciprusi Kupát az Ahnasz ellen. A nicosiai döntőben 0–0 után tizenegyesekkel lett az Omoniáé a trófea, Lang Ádám is vállalkozott, ő váltotta gólra csapata harmadik lövését a párbajban.

„Végig rajtunk volt a nyomás, mert mi voltunk a döntő esélyesei, és nehéz helyzetbe kerültünk az elején, az ötödik perctől emberhátrányban futballoztunk      – mondta lapunk megkeresésére a 29 éves, 47-szeres válogatott védő. – Saját magunknak tettük nehézzé a meccset, még ha úgy is gondolom, azért a testi kontaktért erős túlzás volt piros lapot adni Shehu Abdullahinak. Ellenfelünk nem játszott kreatívan, nem használta ki az előnyét, nekünk volt több lehetőségünk a gólszerzésre. De a mezőnyben rengeteget kellett dolgozni, igénybe vett minket, hogy száztizenöt percen át eggyel kevesebben voltunk. A tizenegyespárbaj is érzelmi hullámvasút volt,           sok kihagyott lövéssel, de végig bíztunk a kapusunkban, és Fabiano ezúttal is remekelt, igazi tizenegyesölő, egymás után a harmadik tizenegyespárbajt nyerte meg nekünk.”

Lang a harmadik idényét zárta Cipruson, van bajnoki címe és Szuperkupa-győzelme tavalyról, s immár kupagyőztes is.

„ Egyáltalán nem bántam meg, hogy kétezertizenkilencben ide szerződtem, minden szempontból jó helyen vagyok. Szakmailag is, hiszen színvonalas a bajnokság, sok külföldi játszik a ligában, és a miénk a sziget legnagyobb, legnépszerűbb klubja, szenvedélyesek a szurkolóink. Vannak motiváló célok is, az európai csoportkörös szereplés sokszor elérhető. Tavaly megnyertük a bajnokságot, így természetesen nagy csalódás volt, hogy idén az alapszakasz után csak az alsóházban szerepeltünk a rájátszásban. Azt megnyertük, így minimális célunkat, a hetedik helyet elértük, de bosszantó, mert ha csak a hatodik helyen becsúszunk a felsőházba, biztos vagyok benne, hogy az aranyérmet is megnyerhettük volna, annyira szoros volt a mezőny a körbeverések miatt is. A Ciprusi Kupa megnyerése révén viszont máris ott vagyunk az Európa-liga playoffkörében, tehát legrosszabb esetben az Európa-konferencialiga csoportköre garantálható.”

Lang Ádám már a válogatottal készül (Fotó: Szabó Miklós, archív)
Lang Ádám már a válogatottal készül (Fotó: Szabó Miklós, archív)

Lang Ádám már hazaérkezett, a hétvégétől Telkiben készül a válogatottal Marco Rossi szövetségi kapitány keretében. A kupadöntő 120 perce után itt is erőltetett menet következik, nemzeti csapatunk tíz nap leforgása alatt Angliával kétszer, Olaszországgal és Németországgal egyszer-egyszer mérkőzik meg.

„Rendkívüli helyzetben vagyunk, ilyen sűrű menetrendben ilyen nagy csapatok ellen csak a világbajnokságon vagy az Európa-bajnokságon szoktak játszani a csapatok, úgyhogy bő keret kell, bizonyára sokszor kell majd rotálnia a szövetségi kapitánynak, pláne, hogy az idény után vagyunk, tehát mindenki lábában van már harmincöt-negyven meccs . De mindenki nagyon eltökélt, bizakodók is vagyunk, mert az elmúlt időszakban jól szerepelt a válogatott. A keret magja együtt maradt, jó a hangulat a csapatnál, baráti kapcsolatban vagyunk egymással, amikor pedig dolgozni kell, odatesszük magunkat. Megvan a versenyhelyzet, így egymást is felfelé húzzuk. Három fantasztikus ellenféllel mérkőzhetünk meg, én az Európa-bajnok olaszokra vagyok a leginkább kíváncsi, ellenük még sohasem játszottam.”

NEMZETEK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
A-LIGA 3. CSOPORT
A MAGYAR VÁLOGATOTT PROGRAMJA

Június 4., 18.00:MAGYARORSZÁG–Anglia
Június 7., 20.45:Olaszország–MAGYARORSZÁG
Június 11., 20.45:MAGYARORSZÁG–Németország
Június 14., 20.45:Anglia–MAGYARORSZÁG
Szeptember 23., 20.45:Németország–MAGYARORSZÁG
Szeptember 26., 20.45:MAGYARORSZÁG–Olaszország
A magyar válogatott mérkőzéseit az M4 Sport élőben közvetíti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik