Légiósok: A kezünkben van a sorsunk – Lang Ádám

BORSOS LÁSZLÓBORSOS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2021.03.02. 07:26
null
Lang Ádám nem bánja, hogy rangadó követ rangadót a ciprusi bajnokságban (Fotó: Getty Images)
Lang Ádám boldog, hiszen az Omonia Nicosia a rájátszásban szerepelhet, és a játékosok az idény végén bajnoki címet és kupagyőzelmet ünnepelnének.

 

Jöhet a végjáték!

Miután a Lang Ádámot foglalkoztató Omonia Nicosia február 20-án hazai pályán 1– 0-ra legyőzte az APOEL-t, az alapszakasz első helyén zárva jutott be a ciprusi első osztály huszonhat fordulót követő rájátszásába, amelynek első megméretését szintúgy sikerrel vette, idegenben múlta felül 1– 0-ra az Olympiakosz Nicosát. A húszszoros ligaelső csaknem tizenegy év elteltével nyerhet ismét bajnoki címet, amihez már az előző évadban is közel járt: huszonkét játéknapot követően a tabella élen állt, csakhogy a járványügyi helyzetre való tekintettel a helyi labdarúgó-szövetség berekesztette a küzdelmeket, s nem hirdetett bajnokot.

ISMERŐS ARCOK

Lang Ádámon és Henning Bergen kívül is akadnak még az Omonia Nicosiánál, akiknek neve ismerősen csenghet a magyar futballkedvelők körében. A ciprusi bajnokaspiráns a magyar válogatott belső védő és a norvég vezetőedző mellett további két labdarúgót foglalkoztat, aki hajdanán megfordult Székesfehérváron: a portugál Vítor Gomes 2013 februárja és 2014 augusztusa között középpályásként, míg a szerb Marko Scsepovics 2016 és 2019 augusztusa között csatárként erősítette az együttest, utóbbi játékos bajnoki címet és Magyar Kupa-győzelmet ünnepelhetett a csapattal.

„Az előző idényben remekül zártunk, ám a mostaniban még szebb sikereket érhetünk el, megvan bennünk a kellő minőség – nyilatkozta lapunknak Lang Ádám, az Omonia 36-szoros magyar válogatott belső védője. – Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy minden rajtunk múlik, a kezünkben van a sorsunk. Jelen pillanatban mi vagyunk a szigetország egyik, ha nem a legjobb formában lévő csapata, hiszen a legutóbbi tizenhét bajnoki mérkőzésünket veretlenül vívtuk meg. Stabil, szervezett csapat benyomását keltjük, amely ellen nagyon nehéz érvényesülni, s bár a masszív védekezés a játékunk alapja, az utóbbi időben elől is hatékonyak vagyunk. Ha a folytatásban a legjobb formánkat nyújtjuk, alighanem elérjük a céljainkat, ám a rájátszásos rendszer komoly versenyhelyzetet teremt. Ebben a szakaszban kizárólag olyan ellenfelekkel találkozunk, amelyek a legmagasabb minőséget képviselik az országban. Rangadó rangadót követ majd, úgyhogy az utolsó fordulóig kiélezett küzdelem várható, rajtunk kívül ugyanis három klub hajt az elsőségre. Kimondottan szoros a mezőny, ezért folyamatos győzelmi kényszerben lépünk pályára, olyan lesz ez a végjáték, mint egy minitorna. Élvezem ugyanakkor a nyomást, s örülök, hogy olyan csapatban szerepelhetek, amelyben van miért harcolni. Motivál, hogy az idény végén bajnoki címet és kupagyőzelmet ünnepeljünk.”     

A 28 éves labdarúgó várta, hogy kezdetét vegye a bajnokság legizgalmasabb szakasza, mondván, ilyen körülmények között ismerszik meg az ember igazán. Az Omoniában másfél éve légióskodó játékos fontos tagja együttesének, az idény során tizennyolc bajnokin, öt Bajnokok Ligája-selejtezőn, hat Európa-liga-csoportmeccsen, illetve egy ciprusi kupa-találkozón lépett pályára. Januárig voltaképpen alig hagyott ki mérkőzést, szinte kirobbanthatatlan volt a kezdő tizenegyből, az utóbbi időben azonban olykor a kispadra szorult, vasárnap sem játszott, aminek oka leginkább a rotálásban keresendő. A csapatot irányító egykori Fehérvár-edző, Henning Berg jó viszonyt ápol honfitársunkkal – nem titok, a norvég tréner hívószava erős érv volt amellett, hogy korábbi játékosa elkötelezze magát a zöld-fehérekhez.

„Mielőtt aláírtam a klubhoz, többször beszéltem Henning Berggel, aki elmondta, hogy megkapom a lehetőséget a bizonyításra – folytatta Lang Ádám. – Úgy vélem, jó döntés volt ide igazolni, hiszen megkaptam a bizalmat, s azt gondolom, sikerült élnem vele. Klubszinten egyre több sikerélményben van részem, ezzel párhuzamosan pedig visszavezetett az utam a válogatotthoz is, ahol számítanak rám. Örülök, hogy így alakult az elmúlt másfél év, szeretek itt futballozni és a családom is jól érzi magát Cipruson. Nagyon élhető ország ez, ha a koronavírus-járvány nem üti fel a fejét, igazi paradicsom lenne. Hogy mi lesz velem a jövőben, az viszont egyelőre képlékeny. Sok múlik a hátralévő mérkőzéseken, s az sem mellékes, a nyári Európa-bajnokságon mennyi lehetőséget kapok, ám alapvetően jól érzem magam az Omoniánál, úgyhogy nincs ellenemre az a forgatókönyv, hogy kitöltsem a szerződésemet. Ugyanakkor ha jó tavaszi teljesítményt nyújtok a klubommal vagy az Eb-n a válogatottal, előfordulhat, hogy olyan megkeresés érkezik, amely a csapatomnak kedvező és nekem is előrelépést jelenthet.”     

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik