Légiósok: „A csapat érdeme” – Bogdán 316 perce kapott gól nélkül

K. J.K. J.
Vágólapra másolva!
2018.10.08. 14:59
Nagyszerűen szerepel a bajnokságban a Hibernian, Bogdán Ádámnak is hála, a legutóbbi három fordulóban egyaránt kapott gól nélkül győzött.

Szenzációs győzelmet aratott szombaton a skót élvonalban a Hibernian, hazai pályán 6–0-s csapást mért a Hamiltonra. Tavaly május 21. óta (Patrick Thistle–Aberdeen 0–6) nem született ekkora különbségű siker a Premiershipben!

„Támadásban eleve jók vagyunk, szinte minden mérkőzésen rengeteg helyzetet alakítunk ki, most végre jó százalékban használtuk ki őket” – mondta a Nemzeti Sport érdeklődésére Bogdán Ádám, a Hibs 31 esztendős magyar kapusa, aki a Liverpool kölcsönjátékosaként szerepel a skótoknál az idény végéig.

Együttese nyolc fordulót követően a második helyen áll a 12 csapatos élvonalban, csak a Hearts előzi meg, a két nagyágyú, a címvédő Celtic, valamint a Steven Gerrard irányította Rangers egyaránt mögötte van. Nem mellesleg a Hibernian büszkélkedhet jelenleg a leghosszabb, négymeccses győzelmi sorozattal a bajnokságban, utóbbi három fellépésén gólt sem kapott, amiben természetesen kapusunk munkája is jócskán benne van. Sőt, időközben a szeptember végi, az Aberdeen elleni Ligakupa-meccsen sem kapott gólt, azt a párharcot tizenegyesekkel veszítette el a Hibernian.

„Volt néhány fontos védésem az elmúlt fordulókban, de a csapat érdeme a ragyogó szereplés – folytatta Bogdán Ádám. – Az előző idényt a negyedik helyen zárta a Hibernian, ennél alább semmiképpen sem adnánk, sőt, szeretnénk előrelépni, aminek elengedhetetlen feltétele, hogy az úgynevezett nyerhető mérkőzéseket meg is nyerjük. Két meccs vár még ránk októberben, két rendkívüli erőfelmérő: legközelebb a Celtic otthonában lépünk pályára, utána meg a listavezető Hearts vendégei leszünk.”

Messze még a bajnokság vége, az alapszakasz után rájátszás következik, úgyhogy nem tanácsos temetni az önmagukhoz képest botladozva haladó Celticet és Rangerst – kihívásokkal teli időszak vár tehát a trónra vagy annak közelébe vágyó gárdákra. Ami Bogdán Ádám jövőjét illeti, 2019 nyarán lejár a szerződése a Liverpoolnál, vagyis előbb-utóbb felvetődik a hogyan tovább kérdése. Bár inkább utóbb.

„Nagyszerűen érzem magam Skóciában, mind a csapatnál, mind pedig a városban, Edinburghben. Ez nem az az időszak, amikor a további sorsom az elsődleges, örülök, hogy egészséges vagyok, hogy folyamatosan védhetek – ezért jöttem ide. És szeretném a magamét hozzátenni, hogy a Hibernian a lehető legjobb eredményt érje el” – mondta a magyar labdarúgó.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik