Légiósok: 19 nap alatt 6 meccs – Nagy Ádám, a dinamó

Vágólapra másolva!
2020.11.25. 15:46
null
Nagy Ádám nem panaszkodhat meccshiányra mostanában (Fotó: Getty Images)
November kezdete óta a Bristol City és a magyar labdarúgó-válogatott összes mérkőzésén kezdőként lépett pályára Nagy Ádám, aki örül, hogy meg tudta ragadni az esélyt.

Nagy Ádámnak nem kezdődött jól a 2020–2021-es idény klubjában: két Ligakupa-találkozót leszámítva egyszer sem lépett pályára. A Championshipben először október végén nevezték be egy mérkőzésre, ám csak november harmadikán játszott először a bajnokságban.

„Embert próbáló időszak volt, amikor nem tudtam bekerülni a csapatba, ám ezzel idővel minden játékosnak meg birkóznia. Keményen és alázatosan kell dolgozni azért a bizonyos lehetőségért. Amikor pedig megkapod, rajtad áll, élsz-e vele”
– nyilatkozta a Bristol City hivatalos honlapjának Nagy Ádám.

A 25 esztendős válogatott labdarúgó a Huddersfield elleni találkozón az utolsó pillanatban, Tyreeq Bakinson kiesése miatt került be a kezdőcsapatba. Nagy Ádám teljesítménye olyannyira meggyőző volt, hogy azóta végigjátszotta a Bristol City mindhárom bajnoki meccsét – amelyeket nem mellesleg mind megnyert a csapata.

„Ez a legjobb, amit egy futballista tehet” – utalt a rendszeres játéklehetőségre a korábbi Ferencváros-játékos, aki novemberben a magyar válogatott mindhárom találkozóján kezdő volt, kétszer végigjátszott, egyszer pedig a 84. percben lecserélte őt Marco Rossi.

Nagy Ádám november 3. és 21. között hat tétmérkőzésen játszott – egy kivétellel mindig végig a pályán. A klub honlapján – munkabírását dicsérve – „dinamónak” becézték Nagy Ádámot.

„Óriási siker az országnak
– mesélt az Európa-bajnoki kvalifikációról a 44-szeres válogatott középpályás. – Ez sorozatban a második alkalom, hogy kijutottunk az Eb-re. Roppant fontos ez a nemzet számára, ráadásul Budapesten játszhatunk majd.”

„Amikor rendszeresen játszol és nyersz, nem érzed magad mentálisan vagy fizikálisan fáradtnak, mert motivál, hogy folytasd a jó szériát. Az elmúlt két és fél hétben sok mérkőzésen játszottam, mindent megteszek, hogy eleget pihenjek és aludjak, illetve, hogy megfelelően étkezzek és minél gyorsabban regenerálódjak.”

A Bristol City tizenkét összecsapás után a harmadik helyen áll a tabellán. Szerda este az ötödik Watford látogat Nagyékhoz.

„Hatalmas mérkőzés lesz a Watford elleni, nagyon fontos hét ez számunkra. Szeretnénk feljutni a Premier League-be, ezért ezeket a meccseket meg kell nyernünk. Magabiztosnak kell lennünk, s az eredmények jönnek majd”
– tette hozzá Nagy Ádám.

ANGLIA, CHAMPIONSHIP
13. FORDULÓ
November 25., szerda:
20.45:
Bristol City–Watford
Bristol: Nagy Ádám

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik