Fortuna Liga: Kalmár Zsolt szalutáló gólöröme

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2021.03.14. 12:54
null
Kalmár Zsolt köszönetet mondott a szurkolóknak (Fotó: Lelkes Ernő)
Kalmár Zsolt már sokadszor bizonyította, hogy a DAC vezéregyénisége, kulcsjátékosa, igazi csapatkapitánya.

 

Nem kezdte jól a 2021-es évet a Dunaszerdahely. Sok pontot veszített, így a duplájára nőt a hátránya a tabellán az első Slovannal szemben.

A DAC-játékosok fogadkoztak, hogy nem adják fel, a rájátszásban maximálisan odateszik magukat, és vissza szeretnének térni az ősz első felében mutatott játékhoz.

Az Aranyosmarót ellen hetven percig nem játszott jól a Dunaszerdahely. Óriási volt az akarat, csúsztak-másztak a hazai játékosok. A játékukból azonban hiányzott az ötlet, a dinamika.

Majd jött Kalmár Zsolt. Schäfer és Balic összjátéka után nem habozott, húsz méterről nagy bombagólt lőtt a bal sarokba. Nagy kő esett le a sárga-kék szívekről. Az üres B-közép előtt a magyar játékos szokásos szalutáló gólöröme sem maradhatott el.

„A szurkolóknak ajánlom a találatot. Nagyon hiányoznak. Képzeljük csak el, mi lett volna a stadionban, ha tömve lett volna a MOL Aréna” – mondta lapunknak a találkozó után Kalmár Zsolt. A magyar játékosnak ez volt a 13. találata a Fortuna Ligában, így ismét a góllövőlista élére állt.

A gól után szinte megtáltosodott a DAC, sorra vezette a támadásait. Az utolsó percben Davis remek beadása után Ramirez is betalált.

„Látni lehetett, hogy a csapat nagyon akart, türelmes volt egy nehéz ellenfél ellen. A héten megbeszéltük, miben kell változtatnunk. Nagyon örülök, hogy mindenki megfogadta, amiről beszéltünk, és úgy állt a meccshez, hogy nyerni akarunk. Ez látszott is a pályán. Tudjuk, hogy ez milyen szituáció. Az ellenfél lassította a játékot, mélyen védekezett, de végig kontrolláltuk a meccset és megérdemeltük hoztuk el a három pontot. Bízom benne, hogy ezzel a győzelemmel ki tudunk jönni a kisebb gödörből” – nyilatkozta a magyar játékos.

A DAC a győzelmével megtartotta hétpontos előnyét a harmadik Zsolna előtt, és hét pontra megközelítette az első Slovant, amely egy meccsel kevesebbet játszott.

„Nem voltunk jó formában. Nagyon fontos volt, hogy győzelemmel kezdjük a rájátszást. A csapat hozzáállása remek volt, mentálisan mindenki helyretette magát. Nagyon jó volt látni, hogy minden labdára elmentünk, visszatámadtunk. Az elmúlt négy meccsen ez hiányzott. Fontos lesz, hogy ezt tartani tudjuk a következő meccseken és akkor még esetleg tudunk meglepetést okozni a bajnokságban.”

Kalmár Zsolt úgy lépett pályára a tegnapi meccsen mint a Fortuna Liga 2020-as évének a legjobb játékosa.

„Fantasztikus érzés és nagy megtiszteltetés, hogy én lettem a legjobb. Nagyon hálás vagyok az első helyért. Nagy köszönettel tartozom a csapattársaimnak, az edzői stábnak, a klubnak és természetesen a családomnak. Nélkülük nem tudtam volna a legjobbnak lenni. Akárcsak a mai gólomat, ezt a díjat is a DAC fantasztikus szurkolóinak ajánlom” – zárta gondolatait Kalmár Zsolt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik