DAC: nincs miért aggódni, minden rendben lesz Schäferrel

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2021.08.29. 14:24
null
Úgy tűnik, felesleges volt megijedni: Schäfer András sérülése nem súlyos (Fotó: DAC)
Schäfer András rövid időre az oldalvonalon túlra kényszerült a Pohronie ellen, de nincs nagyobb baja.

 

Megijedhettek a magyar drukkerek. A DAC-ot erősítő Schäfer András ugyanis a Pohronie elleni pénteki bajnoki második félidejében a földön maradt és a jobb térdéhez kapott, a magyar válogatott futballista éppen a térdével bajlódott az elmúlt napokban, de most némi ápolás után visszatért a pályára és gólpasszt adott.

„Minden rendben lesz – adott megnyugtató választ lapunk kérdésére Schäfer András – Elrúgtam a labda felett, rossz mozdulat volt. Ebből gólt kell rúgni, nem megsérülni. Szerintem nincs nagy baj. Két nap pihenő elég, hogy helyrejöjjön és újra edzésbe tudjak állni.”

A huszonkét esztendős futballista egyébként nem csak gólpasszával tűnt ki, hanem gólt is szerzett, miután a Pohronie egyik játékosának rossz felszabadítását követően a lábáról a kapuba pattant a labda.

„Mindig azon nevettünk Kalmár Zsoltival és Vida Mátéval, mi soha nem fogunk ilyen gólt rúgni – folytatta a pénteki mérkőzés legjobbja. – Most megtörtént. Ezen kívül még kettőt kellett volna szereznem. Ezért nem vagyok annyira elégedett, de nagyon örülök a gólpassznak. Ez többet ér, mint a gól. A legfontosabb, persze, hogy győztünk.”

Schäfer András vasárnap este csatlakozik a vb-selejtezőkre készülő magyar válogatotthoz.

,,Már nagyon várom, hogy mehessek. Bizakodó vagyok, nagyon jó meccsek lesznek. Sokszor mondtam, a földön kell maradni, semmi értelme számolgatni. Először az angolok elleni összecsapásra készülünk, majd jöhetnek az albánok és Andorra. Ismét félelmetes hangulat lesz a Puskás Arénában, az ilyen mérkőzésekért érdemes elkezdeni futballozni. Remélem, még sok ilyen meccsen játszhatok.”

RANGADÓRA KÉSZÜL AZ OSIJEK
Vitán felül áll, hogy a horvát bajnokság legnagyobb rangadóját rendezik vasárnap. Az elmúlt tizenhat kiírásból ugyanis tizenötöt a Dinamo Zagreb nyert meg, az előző idényben pedig a mostani ellenfél Osijek volt a legfőbb kihívója, és jelen állás szerint ebben a kiírásban is  Kleinheisler László  együttese szorongathatja meg leginkább a címvédőt. Az igazsághoz tartozik, hogy a ligát Lovrencsics Gergő együttese, a Hajduk Split vezeti, de csak jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg az eszékieket, míg az ötödik Dinamo egy meccsel kevesebbet játszva három ponttal van lemaradva. A közelmúlt eredményei egyébként bizakodással tölthetik el az eszékieket, hiszen hazai pályán öt bajnoki óta veretlenek a fővárosiak ellen.
SZ. E. M.

HORVÁT 1. HNL
7. FORDULÓ
18.55:
NK Osijek (Eszék)–Dinamo Zagreb – élőben az NSO-n!

ROMÁN LIGA 1
7. FORDULÓ
17.15:
Sepsi OSK–Botosani – élőben az NSO-n!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik