B. A. B., P. K. 2021.07.17 11:05 Frissítve: 2021.07.17 22:47

Átigazolás: Bollát a Wolverhampton és a Grasshoppers is bejelentette

A napokban a Nemzeti Sport Online elsőként közölte, hogy a Mol Fehérvár kétszeres válogatott védője, Bolla Bendegúz úgy szerződik a Premier League-ben szereplő Wolverhamptonhoz, hogy az angol klub egyből kölcsön is adja a svájci első osztályba idén visszajutó Grasshoppersnek – az érintett klubok szombaton jelentették be a magyar játékos érkezését.

Bolla Bendegúz szerződtetését és kölcsönadását a Wolverhampton honlapja is bejelentette (Forrás: wolves.co.uk)
 
 

Bolla Bendegúz menedzsere, Esterházy Mátyás már az Európa-bajnokság után arról nyilatkozott a Nemzeti Sportnak, hogy a fehérvári védőért annak ellenére érkezhet ajánlat a nyáron, hogy az Eb-n még nem játszott, viszont a torna előtt bemutatkozhatott a nemzeti csapatban, és nagy szó, hogy 21 évesen bekerült az Eb-keretbe.

Az elmúlt hetekben aztán már írtunk arról, hogy a Premier League-ből mutatkozik érdeklődés a Mol Fehérvár játékosa iránt, de török források a Fenerbahcéval is hírbe hozták. A hét elején pedig már arról számoltunk be a Nemzeti Sport Online-on, hogy Bollát az angol élvonalbeli Wolverhampton szerződtetheti, és adhatja kölcsön svájci partner csapatának, az első osztályba idén visszajutó Grasshoppersnek, amelynél több játékosa is futballozik kölcsönben.

Bolla Bendegúz és menedzsere, Esterházy Mátyás a Grasshoppers mezével (Fotó: Bertalan Ádám)

 

A klubok szombaton jelentették be az átigazolást. A Wolverhampton a Bolla érkezéséről szóló hivatalos bejelentésben a válogatottság és az Eb-kerettagság mellett kiemeli, hogy a védő 40 meccsen szerepelt a Mol Fehérvár első csapatában, játszott az Európa-liga-selejtezőjében és a tavasszal a hollandok ellen gólt szerzett az U21-es Eb-n. Továbbá azt is hozzáteszik, hogy a fejlődése érdekében a következő idényre a svájci élvonalba, a Grasshoppersnek adják kölcsön.

Úgy tudjuk, Bolla a Wolvesnál öt évre írt alá – a The Athletic 800 ezer fontos átigazolási díjról ír –, és egy évre kerül kölcsönbe ahhoz a Grasshoppershez, amely tavasszal a beugró edzőként irányító, erdélyi magyar edzővel, Kádár Zoltánnal jutott vissza az élvonalba (a csapat új vezetőedzője Giorgio Contini). Bolla egyébként 55 meccsen játszott az NB I-ben (egy gólt szerzett), a Fehérvár mellett a 2019–2020-as idényben Zalaegerszegen, kölcsönben. Egyébként Szoboszlai Dominikhoz hasonlóan Bolla is a fehérvári Főnix Gold FC-nél nevelkedett. 

„Miután a magyar válogatottal visszatértünk az osztrák edzőtáborból, a másnapi reggelinél szóltak az angol klub ajánlatáról. Az első gondolatom az volt, hogy valaki biztosan szórakozik velem. Hirtelen jött a lehetőség, de nagyon örültem neki, elvégre gyerekkorom óta az volt a célom, hogy minél előbb külföldre szerződjek, és légiósként is megálljam a helyem. Szerencsére a Fehérvának és a Wolverhmaptonnak sikerült megállapodnia egymással, így létrejött az üzlet. Sokat jelentett, hogy az angol egyesület ötéves szerződést kínált, úgy tűnik, hosszú távon számolnak velem” – nyilatkozta a bejelentés kapcsán Bolla Bendegúz a Nemzeti Sportnak.

„Óriási megtiszteltetés, hogy Premier League klub kötelékbe tartozhatok, de a fejlődésem miatt állandó játéklehetőségre van szükségem, amire Angliában jelenleg vélhetően kisebb esélyem lenne. Így jött a képbe a Grasshoppers, és biztos vagyok benne, hogy a svájci élvonalban sokat fejlődhetek – folytatta a védő. – Pénteken már együtt edzettem a társakkal, az orvosi vizsgálatok után találkoztam Giorgio Contini vezetőedzővel, ő is elmondta, mit vár tőlem. A cél, hogy a lehető legjobban felépítsenek, és hogy pótoljam azokat a hiányosságokat, amelyek a nemzetközi szinten még kiütköznének. A karrierem szempontjából a legjobb helyre érkeztem, csak rajtam múlik, hogy innen merre haladok tovább. Bízom benne, hogy sikerül olyan teljesítményt nyújtanom, amelynek köszönhetően egy-két éven belül a Premier League-ben futballozhatok."

2023.09.02 23:29:32

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Jobban érdekel, mire viszi, mint akármelyik import a mi kis bajnokságunkban.

2023.09.01 23:18:36

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az edzők pedig, ha eleinte szólnak is, később belefásulnak, kerülik az ütközéseket. Úgy teszik a dolgukat, hogy munkájuk elnyerje a vezetők tetszését. Ha pedig beüt a mennykő, menniük kell – persze, hogy közös megegyezéssel.

2023.08.21 19:37:06

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A helyén van, és amit mutatott, az még csak a kezdet. A világklasszissá válás kezdete.

2023.08.14 21:34:44

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Légiósaink reménybeli sikere a többiek számára is kaput nyithat, egy jó szellemű futballista véleményére ugyanis odafigyelnek az értelmes klubvezetők. Felelősségük tehát dupla, de elég, ha megbecsülik magukat, a többi, mondhatni, egy futballkultúra nagyköveti munkájának bónuszaként következhet.