P. K. 2022.08.23 14:16 Frissítve: 2022.08.23 14:42

Anglia: „A nyakamat rá, hogy Styles marad a Barnsleyban!”

A footballleagueworld.co.uk brit oldal egy sorozatot indított, melyben különböző szigetországi csapatok aktuális átigazolási hírei kapcsán kéri ki az adott klub szakértőnek tekinthető törzsszurkolóinak véleményét.  Az FLW „Terrace Talk” sorozatának legutóbbi témája a harmadosztályba kiesett Barnsley magyar válogatott játékosa, Callum Styles volt.

A Barnsley szurkolói bíznak benne, Callum Styles (labdával) a harmadosztályban is marad a klubnál (Fotó: AFP)

 

A Football League World (FLW) azzal indítja a Callum Stylesról szóló írását, hogy a több poszton bevethető, 22 éves futballista az előző idényben 43 bajnoki meccsen lépett pályára a másodosztályból kiesett Barnsleyban, a csapat kiemelkedő játékosának számított, így természetesnek vehető, hogy sok találgatás jelent meg a sajtóban a jövőjével kapcsolatban. A cikk a The Mirror és Yorkshire Post korábbi híreire hivatkozva felsorolja a Stylesszal hírbe hozott klubokat, így a Fulhamet, a Bournemouth-t, a Nottingham Forestet és a magyar bajnok Ferencvárost – a görög sajtóban szóba kerülő Olympiakoszt még nem is említi.

Ezek után pedig a Barnsley szurkolószakértőjét, Joe Beardsallt idézi, aki meglehetősen markáns véleményt fogalmazott meg Styles kapcsán.

„A nyakamat rá merem tenni, hogy Styles legalább januárig a Barnsley játékosa marad – jelentette ki Joe Beardsall. – Ennek pedig az az oka, hogy az előző idényben nyújtott teljesítménye meg sem közelítette az ő valós tudását. Nagyon tehetséges játékosról beszélünk, akivel kapcsolatban meggyőződésem, hogy a jövőben a Premier League-ben fog futballozni, igazi sztárfutballista válik majd belőle, de az előző idényben, több Barnsley-játékoshoz hasonlóan ő is alulteljesített, így most csak olcsón lennének hajlandók megvásárolni őt az iránta érdeklődő klubok, de nem gondolnám, hogy lenne bármi okunk áron alul értékesíteni a játékjogát. Meg kell tartanunk az értékét, amit én hárommillió fontra teszek, de úgy gondolom, most nem lesz olyan kérő, amelyik hajlandó ennyit fizetni érte. A klub pedig akkor cselekedne bölcsen, ha ennél alacsonyabb ajánlatot nem fogadna el érte. Ezért azt várom, hogy marad a Barnsleynál, újra magabiztossá válik, olyan teljesítményt nyújt mint korábban, és ismét láthatjuk majd, ahogy 25 yardról klasszis gólokat szerez.”   

A szurkoló hozzátette, Styles az elmúlt hetekben mutatott játékával azt bizonyította, képes még fejlődni – múlt héten például gólpasszt adott –,  ezért a csapat és a saját fejlődése szempontjából is az lenne a legjobb döntés, ha egyelőre nem váltana klubot.

A kérdés a magyar válogatott szempontjából persze az, amit hétfői „légióskörkép” sorozatunk kommentelői is feszegettek: vajon Marco Rossi szövetségi kapitány hogyan viszonyul majd a nemzeti csapatban eddig hatszor szerepelt Styleshoz, a jövőben is szavaz-e neki bizalmat, ha hosszabb távon marad az angol harmadosztályban?

 

2022.11.13 14:46:31

Légiósok nemzetisport.hu

Utolsó idei bajnokijukon az eszékiek a várakozásoknak megfelelően hozták a kötelező győzelmet.

2022.11.05 16:51:51

Légiósok nemzetisport.hu

Az eszékiek helyzetig is alig jutottak el a Hajduk otthonában, amely Lovrencsics Gergő nélkül győzött 3–1-re.

2022.10.09 23:55:11

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL.Felötlik bennem, mi lenne, ha a játékból az ellenfél durvasága miatt hosszú távra kieső futballisták, ha már a büntetőjogot kénytelenek mellőzni, polgári pert indítanának. A Ptk. 339.§-a alapján, hiszen alapesetben, »aki másnak jogellenesen kárt okoz, köteles azt megtéríteni«.

2022.10.08 21:38:35

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Megtette, amire csak azok képesek, akik bíznak magukban.