Áitgazolás: újra légiósnak állt Futács, bajnokesélyeshez igazolt

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.10.12. 17:09
null
A 31 esztendős játékos a szlovén bajnokságban szereplő Olimpija Ljubljanához szerződött (Fotó: nkolimpija)
A legutóbb a Zalaegerszegben futballozó 31 esztendős Futács Márkó a szlovén labdarúgó-bajnokság végső győzelmére is esélyes Olimpija Ljubljanához szerződött – közölte a klub hivatalos oldala

 

Futács Márkó 2022 nyaráig köteleződött el a szlovén bajnokság elmúlt kiírásában harmadik helyen végző Olimpija Ljubljanához.

Az átigazoláshoz hozzájárult, hogy a „sárkányoknál” tulajdonosváltás történt – az új vezetőség a bajnoki cím elhódítását tűzte ki céljául, ennek érdekében szerződtette a 2017 és 2020 között a horvát élvonalbeli NK Osijeknél tevékenykedő Dino Skender vezetőedzőt, aki a Hajduk Split játékosaként ismerte meg a magyar válogatott támadót. Jó ajánlólevél volt, hogy a 2016–2017-es idényben 18 találattal a horvát bajnokság gólkirálya lett.

Legutóbb a Zalaegerszegnél töltött közel fél évet Futács, de idén júliusban lejárt a szerződése a zalaiaknál, így szabadon igazolható játékosként csatlakozott az Olimpija Ljubljanához, amely 12 meccs után négy ponttal van lemaradva az éllovas Kopertől.

A Ferencvárosban nevelkedő csatár többek között a Werder Bremen, a Leicester City, és az AS Nancy kötelékébe is tartozott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik