MALONYAI PÉTER
2023.09.02 23:37 Frissítve: 2023.09.03 20:15

Agytornaórák – Malonyai Péter jegyzete

Nem ment bele a részletekbe lapunknak adott nyári interjújában Vécsei Bálint, miért nem hosszabbított vele szerződést a Fradi, így én is túllépek rajta. Annyi bizonyos, hogy nem volt rosszabb azoknál, akik marad(hat)tak, de ez egyébként nem több munkaügyi kérdésnél. Mindenesetre jó tudni, hogy válogatott futballistáról (12-szeres) van szó, így ugyebár honfitársunkról, emiatt aztán jobban érdekel, mire viszi, mint akármelyik import a mi kis bajnokságunkban.

 
Légiósok: Vécsei Bálint Japánba szerződött, Juan Mata csapattársa lehet
Légiósok: Marco Rossi is támogatta, hogy Japánban folytassam – Vécsei Bálint

Nos, Vécsei messzire ment, Japánban folytatja, a csapat neve Vissel Kobe, a terveik, az álmaik nagyok, az olvasatomban merészek, benne a bajnoki címmel és a földrész bajnokainak ligájával. A vágyakkal sohasem volt baj, így fordulhatott meg már náluk (szeszélyes időbeli eloszlásban) Andrés Iniesta, Sergi Samper, Lukas Podolski és David Villa, most pedig érkezni látszik Juan Mata, aki mégiscsak világ- és Európa-bajnok.

Hogy mire viszi Vécsei, majd kiderül, az viszont tiszteletre méltó, hogy mindenképpen igyekszik jártasságot szerezni a japán nyelvben, tudva, hogy az öltözői kommunikáción akkor is sok – néha a legtöbb – múlik, ha az edzéseken jó néhány helyen a tolmács legalább annyira fontos, mint az edző szakértelme. Hősünk játszott Olaszországban, Svájcban, így van már tapasztalata a labdás nyelvtanulásban, az olaszországi (Bologna, Lecce) évek azért is hasznosak voltak, mert így Marco Rossi szövetségi kapitány az anyanyelvén biztosíthatta, hogy jó helyre kerül.

Én is így gondolom, ha nem is feltétlenül a futballkultúra alapján. Kobe kiemelt városa Japánnak, sőt nagyvárosa, hiszen másfél millióan lakják. Számos világcég központja, kikötője van, ami mindenhol sajátos hangulatot ad a településnek, esetünkben főként kivilágítva látványos. Emellett híres a városról elnevezett különleges, márványos és omlós marhahúsáról, a minőséget rangsoroló skálán a legmagasabb polcon van a kobei steak.

Mindezt nyilván már Vécsei is tudja, fontos pedig azért, mert a családja is érkezik. Izgalmas lesz mindannyiuknak, a játékos pedig másodszor is úgymond átállíthatja az agyát rövid időn belül. Hiszen – ahogy mondta – meg kellett tennie a Fradi elbocsátó szép üzenete után, most pedig ugyebár jött Ázsia, várta Japán.

Kalandra fel, Vécsei szan!

Egyelőre ennyi.

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!    

2023.11.27 19:00:16

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A kapitány élesben tesztelte, mire képes.

2023.11.25 23:07:39

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY.Amikor könnyeivel Marco Rossi zakóját áztatta, egy egész ország szerette meg.

2023.11.24 19:17:48

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ha Szoboszlai ezt is megugorja, az lenne csak méltó a magyar labdarúgás napjához!

2023.11.06 14:07:00

Légiósok nemzetisport.hu

A Bundesligában Leipzig–Freiburg mérkőzés lesz, de a magyar válogatott mezőnyjátékosai mindkét csapatban sérültek.