Sportrádió: Most van a legnagyobb esélyünk a bajnoki címre – Gyurcsó Ádám

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.04.08. 19:27
Gyurcsó Ádám 2021 óta erősíti a Larnacát (Fotó: AFP)
Gyurcsó Ádám 2021 nyara óta a ciprusi élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő AEK Larnaca játékosa, csapatának ebben az idényben nagy esélye van a bajnoki címre. A 20-szoros magyar válogatott játékost erről és az ottani tapasztalatokról is kérdezte Szabó Bence a Sportrádió Hazafutás című műsorában hétfőn.

„Családias hangulat jellemzi a klubunkat, mindenki mindenkivel nagyon jó kapcsolatot ápol – kezdte a Hazafutásban Gyurcsó Ádám.Minden évben cserélődik néhány játékos, de általában tudunk erősíteni és előre mozdul a csapat. Az első és a második évemben sajnos a végére elfogytunk, ám most, a harmadik évben állunk a legközelebb ahhoz, hogy történelmi tettet hajtsunk végre.”

A 20-szoros magyar válogatott játékos úgy fogalmazott, a csapatra spanyolos játékstílus jellemző, szeretik, ha náluk van a labda: „A sportigazgatónk spanyol, ebből kifolyólag szereti a spanyol vonalat erőltetni. A focin van a hangsúly, próbáljuk labdával felépíteni a támadásainkat, és mindig megpróbálunk játszani. Tavaly is azt mondták, hogy az egyik legjobb focit játsszuk, és ez igaz a mostani idényünkre is. Szeretjük, ha nálunk van a labda.”

Gyurcsó elmondta, hogy a korábbi sérülése már a múlté, hetek óta jó formában van és meglátása szerint most is a csapat segítségére tudna lenni a nehéz helyzetekben. „Most már hetek óta jó állapotban vagyok, nincsenek problémáim. A sérülésem sem volt olyan, hogy hosszabb időre a pályán kívülre tett volna” – fogalmazott, hozzátéve azt is, hogy amióta csapatánál megtörtént az edzőváltás, az eredmények önmagukért beszélnek, ezért is van reális esélyük a bajoki cím megszerzésére.

„Azt gondolom, hogy ha a bajnokság összképét nézzük, akkor megkérdőjelezhetetlen, hogy mi vagyunk a legjobb csapat a mezőnyben. Egy pont a lemaradásunk, és még van hátra négy meccs, a playoffban pedig folyamatos körbeverések lehetnek. Úgy vélem, most van a legnagyobb esélyünk arra, hogy megszerezzük a bajnoki címet a klub számára.”

A 33 éves játékos saját szerepéről is beszélt a műsorban: „Amióta itt vagyok, meghatározó játékosa vagyok a klubnak, szerintem ezzel nem nagyon lövök mellé. Úgy gondolom, hogy most is a csapat segítségére tudnék lenni, ám sajnos ezt az edző valamiért másképp gondolja. Ezt tiszteletben kell tartanom, az pedig majd eldől, hogy mi lesz a nyáron.”

A teljes beszélgetést ide kattintva hallgathatja meg!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik