Légiósok: Gazdag Dániel teljesítményére az ismert amerikai lap is felfigyelt

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.04.15. 11:31
Pachuca v Philadelphia - Concacaf Champions Cup 2024
Gazdag Dániel gólokkal válaszolt a kritikákra (Fotó: Getty Images)
A Daily Times is foglalkozik Gazdag Dániellel, a Philadelphia Union támadó középpályásának formajavulásával. A magyar válogatott játékos legutóbb a Nashville ellen volt eredményes, csapata az ő góljának köszönhetően gyűjtötte be a három pontot április 7-én.

Mint ismert, Gazdag Dániel 2021-ben szerződött az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságba (MLS), ahol első idényében rögtön elnyerte a szurkolók szeretetét, hiszen 22-szer volt eredményes, ebből pedig 15-ször akcióból talált a kapuba. A magyar válogatott játékos a következő idényben sem maradt adós a gólokkal: ismét eljutott 22 gólig valamennyi sorozatot figyelembe véve, ám ezek közül 18-szor (!) tizenegyesből volt eredményes, s csupán négyszer talált a kapuba akcióból.

A Daily Times azonban terjedelmes elemzésében arra hívta fel a figyelmet, hogy ebben az idényben Gazdag újra megtalálta régi formáját. Még csak április közepe van, de már öt találatnál jár, és ebből csak kétszer volt eredményes a büntetőpontról. Legutóbb április 7-én, a Nashville kapuját vette be fejjel a 90. percben, csapata ennek köszönhetően nyerte meg a találkozót 2–1-re, emellett pedig a Chicago és a Minnesota ellen is akciógólt jegyzett.

„Nem gondolkoztam túl sokat ezen, tudtam, hogy ha megkapom a lehetőséget, akkor gólokat is fogok szerezni – idézte a Daily Times a Philadelphia Union játékosát. – Nem számít, hogy hogyan szerzem a gólokat. Tavaly sok büntetőt kaptunk, én megpróbáltam mindegyiket értékesíteni, és ez szerencsére működött is. Idén viszont már három gólt is szereztem akcióból, úgyhogy ennek is örülök. Az a célom, hogy minél többször legyek eredményes.”

Jim Curtin, a csapat vezetőedzője is arról beszélt, hogy Gazdag nagyon erősen kezdte az idényt, de a klubnál ezt is várják a játékosoktól, különösen attól, aki a 10-es mezt viseli. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik