Légiósok: ma ír alá új csapatához Rossi korábbi alapembere – NS-infó

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2024.01.02. 09:19
null
Kleinheisler László 2023-ban három meccsen játszott a válogatottban, de ahhoz, hogy újra meghívót kaphasson Marco Rossi szövetségi kapitánytól, klubot kell váltania (Fotó: Szabó Miklós, archív)
A Nemzeti Sport értesülései szerint jó eséllyel kedden aláír a horvát bajnokságban első helyen telelő Hajduk Splithez a 47-szeres magyar válogatott Kleinheisler László.

 


Az óév utolsó napjaiban, horvát sajtóhírek alapján már beszámoltunk róla, hogy Kleinheisler László a görög Panathinaikosztól a Hajduk Splithez szerződhet a télen. Információink szerint a 29 éves, 47-szeres válogatott középpályás ügyében ma tárgyalnak Splitben és a horvát élvonal listavezetője akár már kedden be is jelentheti a szerződtetését.

Kleinheisler sokáig alapembernek számított Marco Rossi szövetségi kapitány válogatottjában, ám amióta tavaly télen, négy év után Eszékről, az NK Osijektől Athénba, a Panathinaikoszhoz szerződött, kevés lehetőséget kapott új klubjában (21 meccsen 551 percet játszott, két gólt szerzett), és így a válogatottban is csak három meccsen szerepelhetett 2023-ban, mind a háromszor csereként. Kleinheisler is azon játékosok közé tartozik – például Lang Ádám, Nagy Ádám és Vécsei Bálint mellett –, akiknek az őszinél több játéklehetőségre van szükségük a nyári Európa-bajnokság előtt. Kleinhiesler esetében ezen is múlhat, hogy vissza tud-e kerülni a nemzeti csapatba, miután az elmúlt öt hónapban nem kapott meghívót. Ez idő alatt sérülés is hátráltatta és az őszi szezonban két bajnokin csak 19 percet játszott a görög élvonalban (továbbá játszott három BL-selejtezőn is, 58 percet).

A sportcom.hr is arról ír, hogy Kleinheisler ügyében már mindenben megegyeztek a klubok, így január 3-án a bajnoki címért harcoló spiltiekkel kezdheti el a felkészülést.

A Hajduk hatpontos előnnyel vezeti a bajnokságot a Rijeka előtt, és hét pont az előnye a 3. helyen álló Dinamo Zagrebbel szemben, igaz, a Rijeka egy, a Dinamo két meccsel kevesebbet játszott.

A splitiek vezetőedzője, Mislav Karoglan a hírek szerint három játékossal erősítene a télen. Kleinhiesler már korábban is szerepelt a kiszemeltek között, de akkor nem tudtak megegyezni a klubjával. Rajta kívül a balhátvéd David Colinát emlegetik a kiszemeltek között, aki egy éve Splitből igazolt a német Augsburghoz, melynél azonban nem számítanak rá. Visszatérhet a 42-szeres válogatott csatár, a 35 éves Nikola Kalinic, aki tavaly nyáron távozott Splitből, de azóta nincs csapata.

A Puskás Akadémiában nevelkedett Kleinheislernek a Hajduk lehet a kilencedik profi csapata a Puskás AFC, a Videoton, a német Werder Bremen, a Darmstadt, a Ferencváros, a kazah Asztana, a horvát NK Osijek és a görög Panathinaikosz után.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik