Légiósok: Futácsot fejbe rúgta a Hajduk Split szurkolója

TŐKE JÁNOSTŐKE JÁNOS
Vágólapra másolva!
2018.04.23. 16:42
null
Futács Márkóék nem érezhették magukat biztonságban a vereség utáni napon (Fotó: <a href="https://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/542937/sramota-u-splitu-navijaci-u-centru-grada-napali-igrace-hajduka-futacs-dobio-nogom-u-glavu" target="_blank">Slobodna Dalmacija</a>)
A horvát honlapok értesülései szerint a spliti Hajduk öt labdarúgóját támadták meg a helyi ökölvívóklubból kirohanó szurkolók: az index.hr értesülései szerint Futács Márkó járt a legrosszabbul, akit az egyik drukker fejbe rúgott.

 

Egy nappal azután, hogy a spliti együttes saját közönsége előtt 2–1-es vereséget szenvedett a zágrábi Dinamótól, Split központjában incidens történt. Futács Márkó, Hamza Barry, Szavvasz Gencoglu, Hysen Memolla és Ahmed Szaid a város központjában sétáltak, s amikor elhaladtak a Torcida Ökölvívóklub előtt, páran kirohantak a teremből, s letámadták Szaidot, aki hatalmasat hibázott a Dinamo gólja előtt. A találkozón a csatár a saját tizenhatosán belül luftot rúgott, így a vendégek megszerezték második góljukat, valamint a győzelmet is.

A csapattársak a védelmükbe vették Szaidot, s megpróbálták elsimítani a dolgokat, a horvát lapok szerint azonban nem sikerült, s a legrosszabbul a magyar játékos járt, akit az egyik huligán fejbe rúgott.

A Slobodna Dalmcija cikke szerint Futácsnak eltört a napszemüvege, és a szeme alatt véraláfutás keletkezett.

A horvát média szerint az esetet nem jelentették a rendőrségnek.

Harmincegy forduló után a zágrábi Dinamónak 69 pontja van, nyolccal több, mint a második helyezett spliti Hajduknak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik