Légiósok: nyolc éve nem volt ilyen gyors a magyar csatár

Vágólapra másolva!
2015.04.03. 17:11
null
Kovács Péter útban a nyolc éve elért legjobb eredménye felé 30 méteren (Fotó: godset.no)
A norvég élvonalban szereplő Strömsgodset a honlapján cikket közölt a csütörtöki edzésen lebonyolított sprintfelmérőkről. A 37 esztendős Kovács Péter 2007 óta nem produkált olyan jó eredményt 30 méteren, mint most.

A Godset kiemeli, hogy egy nemzetközi kutatás szerint a labdarúgásban szerzett gólok ötven százaléka előtt a gólszerző sprintet vág le, Norvégiában pedig az elmúlt 10-15 évben speciális képzésben foglalkoznak a labdarúgók 10 és 30 méteres sprintjének fejlesztésével – ez az NFL-ben is az egyik legalapvetőbb fizikai felmérésnek számít.

A Strömsgodset vezetői kiemelték, hogy a sprintek felmérése a pályán érzékelhető egyértelmű haszna mellett a versenyszellemen is javít, és fenntartja a kereten belüli motivációt.

Az eredményeket taglalva külön bejegyzést kapott a 37 éves Kovács Péter (a godset.no szerint „Grand Old Man”), aki a 30 métert 4.01 másodperc alatt teljesítette – 2007 óta nem ért el ilyen jó eredményt, akkor 3.97 másodperc volt az eredménye, amivel akkor a keret harmadik legjobbja volt.

A leggyorsabb 30 métert most Tokmac Nguen futotta, 3.79 másodperc alatt teljesítette a távot. Tíz méteren Gustav Wikheim volt a leggyorsabb 1.55 másodperccel, amivel még az Arsenal klubrekordjánál is jobb. A korábban többek között Thierry Henry, majd Theo Walcott által is birtokolt Arsenal-csúcsot jelenleg Chuba Akpom tartja 1.56-tal – írja büszkén a godset.no.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik