Ambrusics akkor sem jönne haza, ha volt edzője, Paulo Sousa hívná

Vágólapra másolva!
2011.05.25. 21:38
null
Ambrusics Róbert is sokat tehet a magyar csapat sikeres szerepléséért (Fotó: archív)
Az angol másodosztályú Leicester Citytől távozó Ambrusics Róbert is tagja a Telkiben edzőtáborozó, a jövő heti Eb-elitkörre készülő U19-es válogatottnak. A kapus a Ferencváros korosztályos csapata elleni mai edzőmeccs után a Nemzeti Sport Online kérdésére elmondta, az már korábban eldőlt, hogy nem hosszabbítja meg szerződését klubjával, de szeretne továbbra is külföldön játszani. Ambrusics korábbi edzőjéről, a Videoton élére kinevezett Paulo Sousáról is beszélt.

 

A héten már beszámoltunk róla, hogy az angol másodosztályú Leciester City menedzsere, az angol válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Sven-Göran Eriksson elmondta, a jelenlegi keretből tíz játékosra, köztük a magyar kapusra, Ambrusics Róbertre nem számít a következő szezonban.


„Már tavasszal eldőlt, hogy nem hosszabbítok a Leicesternél. Most még nem tudom hol folytatom, elsősorban Angliában képzelem el a jövőmet, mert jól érzem ott magam, de egy országváltást sem tartok elképzelhetetlennek. Arra azonban nulla százalék esélyt látok, hogy hazatérjek" – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online kérdésére Telkiben Ambrusics Róbert, aki viccesen hozzátette, akkor sem szeretne hazajönni, ha korábbi edzője, a Videoton élére kinevezett Paulo Sousa hívná, hiszen olyan csapatnál futballozna, ahol jó esélye lenne a csapatba kerülésre.

„Nagy jó véleménnyel vagyok a portugál szakemberről. Nálunk nem sok ideig dolgozhatott, nem hagytak időt neki a bizonyításra, de ennek ellenére remek szakembernek tartom, úgy vélem Magyarországon is meghonosíthatja a portugál stílust. Meglepett, hogy egy ilyen korábbi világklasszis játékos a magyar NB I-ben fog dolgozni, igaz, már korábban is hallottam, hogy felvetődött itthon a szerződtetése, télen a Debrecennél" – fogalmazott a 19 esztendős kapus Paulo Sousával kapcsolatban. Sousa 2010-ben kevesebb mint három hónapig irányíthatta a Leicester Cityt.

Ambrusics az U19-es válogatottra váró, jövő héten rendezendő Eb elitkörrel kapcsolatban elmondta, a németek ebben a korosztályban is nagyon erős csapatot alkotnak, a törökök a hazai pálya miatt lehetnek veszélyesek, de a macedónokat sem szabad leírni, ennek ellenére úgy érzi, hogy a jól sikerült felkészülés után csapatunknak lehet keresnivalója a törökországi tornán.

A korosztályos válogatott ma a Ferencváros hasonló korú fiataljai ellen játszotta utolsó felkészülési mérkőzését, és 2–0-ra nyert a kétszer harmincperces találkozón.

„Nagy lelkesedéssel dolgoznak a játékosok, fantasztikus körülmények között zajlik a munka Telkiben, mindenki élvezi a együttlétet – mondta a meccs után az mlsz.hu-nak Szepessy László szövetségi edző. – Az első három nap fő feladata a csapatjáték csiszolása volt, ezt a részt zárta le a mai felkészülési meccs. A találkozón mindenki nagy kedvvel játszott, a gólokon kívül is volt három-négy komoly helyzetünk. Ez a része lezárult a felkészülésnek, a hátralévő időszak a regeneráció, frissítés jegyében telik. Pénteken várható a keretszűkítés, majd vasárnap utazunk el Törökországba, ahol kedden játsszuk le az első meccsünket.

Az együttes jövő héten Törökországban Macedónia, Németország és a házigazda legjobbjaival mérkőzik meg, és a csoportelső jut ki a romániai kontinensviadalra.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
U19-es válogatott–Ferencváros II 2–0
U19-es válogatott, első félidő: Nacsa Péter – Baráth Botond, Izing Martin, Kelemen Dávid, Farkas Norbert – Nagy Gergő, Windecker József, Czár Richárd, Skriba Máté – Vernes Richárd, Ugrai Roland
U19-es válogatott, második félidő: Jova Levente – Szolnoki Roland, Elek Bence, Szakály Attila, Farkas Márk – Nagy Gerő (Baráth Botond) Erdélyi László, Nagy Armand, Ponczók Csaba – Nagy Bálint, Oláh Máté
G.: Ponczók, Erdélyi
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik