NB III: egy bajnoki és 9 nap után távozott az Eger edzője, megvan az utód

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2021.03.01. 13:19
null
Jakab Sándor csak egy bajnokin ült az Eger kispadján (Fotó: heol.hu)<br />
A BVSC-től elszenvedett 2–1-es vereség után váratlanul bejelentette lemondását az Eger NB III-as labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról Jakab Sándor, utódja a legutóbb Kazincbarcikán dolgozó Vitelki Zoltán lesz – számolt be róla a klub honlapja.



A heol.hu idézte fel, hogy Jakab Sándor február 19-én fogadta el az Eger SE operatív vezetőjének, Harmati Péternek a felkérését arra, hogy a Budapest Honvéd NB I-es csapatához távozó Sütő Szilárd helyét átvegye az NB III Keleti csoportjában szereplő gárdánál.

A korábban a klub utánpótlásában dolgozó szakember vasárnap a BVSC elleni bajnoki mérkőzésen mutatkozott be az Eger kispadján. A 2–1-es vereséget követően még semmi jel nem utalt arra, hogy váratlan közlemény jelenik meg a klub hivatalos honlapján, mégis így lett.

Az egri klub közleménye szerint Jakab Sándor jelezte, hogy a továbbiakban mégsem tudja vállalni a vezetőedzői pozíciót, így visszalép attól, s a mai naptól az utánpótlásban lévő munkájához tér vissza. Az egriek télen szerették volna házon belül megoldani az edzőkérdést, ez tehát nem sikerült. Az új tréner kiválasztásánál azonban fontos, hogy olyan szakembert találjanak, akit a csapat elfogad, és azt az irányvonalat képviseli, amit a korábbi edző, Sütő Szilárd. A közlemény szól arról is, hogy a játékosok két hónapig elfogadták a járványhelyzet miatt csökkentett juttatást, azonban februártól visszatértek a régi kerékvágásba.

A Jakab távozásáról szóló hír után nem sokkal az egerse.com azt is közölte, hogy Vitelki Zoltán lesz a csapat új vezetőedzője.

 

„Vitleki Zoltánt játékosként ismerhetjük Kazincbarcika, a Váci FC, a DVTK és a Mezőkövesd csapatából. Edzőként a DVTK, a Budafoki MTE, a Mezőkövesd Zsóry FC II., a DVSC és a Kazincbarcika SC csapatát irányította” – mutatja be az új trénert a klub hivatalos honlapja.

Vitelki Zoltán elmondta, hogy az elmúlt időszakban a csapat megmutatta, mire képes, stabil pozíciót harcolt ki magának a bajnokságban, mutatva ezzel a keret erősségét és Sütő Szilárd szakmai munkáját. Ugyanakkor megemlítette, hogy néhány távozó, illetve sérült játékos hiányzása miatt lehetnek nehézségeik

„Ha ezeket meg tudjuk oldani, akkor képes lehet a csapat ugyanilyen stabil teljesítményre. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a csapat a klub nevéhez méltóan szerepeljen” – fogalmazott Vitelki.

Az edzőváltásról Debreczeni Dávid csapatkapitányt elmondta, hogy miután Jakab Sándor az öltözőben eléjük állt és beszélt távozási szándékáról, a csapaton belül is téma lett az új vezetőedző személye.

„Örülök, hogy Harmati Péter a döntése előtt megkérdezte a csapatot és örülünk, hogy így döntött. És, még itt szeretném megköszönni a csapat nevében Jakab Sándornak azt a korrektséget, amit a csapat felé tanúsított, nem sok edző merte volna ezt meglépni.”

Az Eger 22 forduló után 41 ponttal a 4. helyen áll az NB III Keleti csoportjában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik