NB III: 600 millió! Az NB I-ből kizárt klubot Duchatelet viszi?

Vágólapra másolva!
2015.06.26. 21:55
null
Sajtóhírek szerint az önkormányzat tett egy 200 milliós ajánlatot, de arra nemet mondott Matyi Dezső (Fotó: Laufer László)
Továbbra sincs egyezség a labdarúgó NB I-től búcsúzó Pécsi MFC kapcsán. A pécsi klub továbbra is Matyi Dezső kezében van, aki azonban szeretne megválni a csapattól. Az önkormányzat és az Újpest tulajdonosa is lecsaphat – olvasható a bama.hu-n.

 

Mint arról korábban beszámoltunk, egyre biztosabbnak tűnik, Matyi Dezső tulajdonos távozik a baranyai klubtól.

A bama.hu-n olvasható hír szerint a tulaj hatszázmillió forintot szeretne kapni azért a csomagért, amelyben benne van a PMFC Sport Kft. egy NB III-as indulási joggal, a teljes utánpótlás, valamint a létesítmények vagyonkezelői joga.

MEGKEZDTÉK A FELKÉSZÜLÉST

Szerdán megkezdte a felkészülést az NB III 2015–2016-os szezonjára a PMFC, melynek első edzését Kulcsár Árpád tartotta, de közel sem biztos, hogy az idénynyitón is ő ül a kispadon. A gyakorláson tíz futballista – köztük Wittrédi Dávid, Horváth Adrián és Helesfay Donát – vett részt, ám ez nem jelenti azt, hogy ők az új szezonban is a pécsi csapatban játszanak majd. Hamarosan a játékosok és az edző sorsa is eldől, a cél, hogy bajnokesélyes csapat épüljön Pécsen – írja a bama.hu.

A Dunántúli Napló beszámolója szerint az önkormányzat már tett egy kétszázmillió forintos ajánlatot a klubra, ezt azonban visszautasította Matyi Dezső.

„Aki többet ad, viheti alapon az újpesti klubtulajdonos, Roderick Duchatelet markában is kiköthet a klub. Úgy tudjuk, erről a lehetőségről is voltak már tárgyalások, mert a belga üzletember szeretne magának egy utánpótlás-akadémiát, s ha ezt nem kapná meg külön, vinne mindent. S hogy mi lenne, ha Duchatelet-hez kerülne a PMFC felnőtt csapata? Sok jóra nem számíthatnának a pécsi szurkolók, a belgának ugyanis semmi érdeke nem fűződik ahhoz, hogy feljebb vigye a piros-feketéket, az élvonal pedig eleve kizárt, hiszen két csapatnak nem lehet ugyanaz a tulajdonosa az első osztályban” – olvasható a megyei honlapon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik