Büntetőt hibázott, így egy pontot tartott otthon a Szentlőrinc

KVANDUK BENCEKVANDUK BENCE
Vágólapra másolva!
2023.04.13. 15:50
null
Mervóval birkózni sem egyszerű (Fotó: Fábián László/Szentlőrinc SE)
A labdarúgó NB II 31. fordulójában a Szentlőrinc egy pontot otthon tartott az ETO ellen (0–0), azonban a helyzetei alapján és a kimaradó tizenegyes miatt nem lehet elégedett az eredménnyel.

LABDARÚGÓ NB II
31. FORDULÓ

SZENTLŐRINC–ETO FC GYŐR 0–0
Szentlőrinc,
Szentlőrinci Sporttelep, 400 néző. Vezette: Jakab Árpád (Ország Péter, Kovács Gábor).
SZENTLŐRINC: Bese Balázs – Erdélyi B., Keresztes B., Nagy Zsombor, Kiss-Szemán – Papp G. (Török K., 61.), Kesztyűs M. (Havas, 70.) – László D. (Grumics, 78.), Daróczi (Múcska, 78.), Rétyi – Mervó (Novák Zs., 61.). Vezetőedző: Domján Attila
ETO: Ruisz – Kovács K., Fodor F., Szujó, Csontos – Kiss M. (Vingler, 81.), Tuboly (Toma, 74.) – Lacza, Vitális, Huszár M. – Borsos (Priskin, 64.). Vezetőedző: Antonio Munoz

ÖSSZEFOGLALÓ

Nem hagyott sok időt az ETO-nak a Szentlőrinc, hogy ismerkedjen a pályával a találkozó elején, már a 3. percben komoly veszélyt jelentett vendége kapujára. Akkor egy távoli szabadrúgásba tette bele a lábát Keresztes, Ruisznak nagyot kellett nyújtóznia, hogy a jobb alsóba tartó labdát a kapu mellé üsse.

Percekkel később már Mervó tűnt fel a tizenhatoson belül, s egy jobbról érkező beadást bólintott a kapu felé, azonban ő nem volt elég pontos. Talán az első félidő legnagyobb helyzetét is a hazaiak alakították ki, amikor jobbról László remekül indult be egy mélységi indításra, tolt még egyet a labdán balra, majd ballal becsúszva lőtt, de Ruisz bele tudta még tenni a lábát a labda útjába.

Persze a Győr sem tétlenkedett, s Lacza könnyedén megszerezhette volna Borsos passza után a vezetést, de Bese óriásit védett, az ismétlő fejes pedig a keresztlécen csattant.

Még a szünet előtt a nagy kedvvel játszó Rétyi is veszélyeztetett a bal oldalról betörve, de jobbos lövése elkerülte a Győr kapuját.

A második játékrész hasonlóan lüktető volt. Priskin előtt is volt lehetőség a gólszerzésre, de Novák Zsombor és Havas is veszélyeztethetett a másik oldalon. A legnagyobb lehetőséget a hazaiak puskázták el, hiszen egy kezezést követően Rétyi büntetőt rúghatott, ám a lövést nem helyezte elég jól, így Ruisz hárítani tudta a kapu bal oldalába tartó labdát. 0–0

PERCRŐL PERCRE

Vége a mérkőzésnek!

90+1. perc: Rétyi készített le Havas elé a tizenhatoson belül, de a lapos lövést blokkolták.

90. perc:Múcska kétszer is lőhetett a tizenhatos előteréből, de mindkétszer blokkoltak a védők.

85. perc: Kiss-Szemán is besárgult.

84. perc: Toma sárga lapot kapott.

81. perc: Cserélnek a vendégek. Kiss Máté helyére Vingler érkezett. A csere előtt Huszárnak volt kissé magas a jobbról érkező beadás, csak belecsúsztatni tudott a labdába, így nem volt veszélyes a kísérlet.

78. perc: László Dávid helyére Grumics, Darócziéra Múcska érkezett a hazaiaknál.

76. perc: Egy szögletet követően háromszor próbálkozhattak Rétyiék, de minden kísérletnek útját állták a vendégvédők.

74. perc: Cseréltek a vendégek. Toma érkezett Tuboly helyére.

73. perc: A Győr hibázott hátul, így Novák Zsombor előtt nyílt üres terület, de egy ütemmel későn lőtt, így blokkolni tudták próbálkozását.

70. perc: Újra változtattak a hazaiak, Kesztyűs Máté helyére Havas érkezett.

68. perc:Csontos lőtt 20 méterről, Bese védte a középre érkező próbálkozást.

67. perc: Priskin máris veszélyeztetett. A tizenhatos vonaláról emelt, de Bese nagyot nyújtózva fölé ütötte a labdát.

65. perc: Kesztyűs kap sárga lapot.

64. perc: Borsos helyett Priskin jött a vendégeknél.

63. perc: KIMARADT! Kivédte Ruisz Rétyi jobbal a kapu bal oldala felé lőtt labdáját.

62. perc: BÜNTETŐ! Fodor kezezése után tizenegyes jön!

61. perc: Kettőt cseréltek a hazaiak. Mervó helyére Novák Zsombor, Pappéra Török Kevin érkezett.

60. perc: KAPUFA! Daróczi tekerte kapura a 20 méteres szabadrúgást, a keresztlécen csattant a labda.

57. perc: Fodor taszított egyet két kézzel hátulról Rétyin a felezőnél, folytatódhat a mérkőzés.

55. perc: Huszár tört be a bal oldalról, de éles szögből nem tudott elég jól helyezni. Egy blokkoló lábról vágódott az oldalhálóba a labda.

52. perc: Tuboly rúgott bele hátulról Rétyibe, nincs sárga lap.

46. perc: Folytatódik a mérkőzés. Nem változtattak a csapatok.

Vége az első félidőnek!

45+2. perc: Kiosztotta a játékvezető az első sárga lapot. Borsos kapta.

42. perc: Rétyi kapott hosszú indítást a felezőről, fejjel jól tette maga elé a labdát egy védő szorításban, majd befele cselezett a bal oldalról. A tizenegyespont környékén szánta el magát lövésre, de Ruisz hárított.

38. perc: Veszélyes hazai szögletet követően Keresztes fejelt a bal alsó felé, nem volt elég pontos.

Rétyi nagy sprintekre kényszerítette az őt őrzőket (Fotó: Fábián László/Szentlőrinc SE)
Rétyi nagy sprintekre kényszerítette az őt őrzőket (Fotó: Fábián László/Szentlőrinc SE)

33. perc: Rétyi tört be a bal oldalról az alapvonalon. Az egyik védő hátulról kibillentette az egyensúlyából, a közönség büntetőt reklamál.

29. perc: KAPUFA!Szép támadást vezetett a Győr. Borsos lőhetett volna, de a balján érkező Lacza elé tolta a labdát, a társ löketét Bese védte, majd az ismétlő fejes a felső kapufán csattant.

20. perc: Tuboly kapott a tizenhatos előterében labdát, egy igazítás után laposan lőtt a kapu jobb oldala felé, de nem volt elég pontos.

18. perc: László Dávid robbant ki a védők közül jobbról, meg is találta a lapos indítás. Már csak Ruisszal nézett szembe, amikor ballal becsúszva lőtt, de a kapus lábbal hárítani tudta a hosszú alsó felé tartó labdát.

Mervó fejese nem sokkal kerülte el a kaput (Fotó: Fábián László/Szentlőrinc SE)
Mervó fejese nem sokkal kerülte el a kaput (Fotó: Fábián László/Szentlőrinc SE)

9. perc: Kesztyűs Máté adott be a jobb oldalról, Mervót találta meg a labda, aki hét méterről, kissé balról fejelt volna a hosszúba, de nem volt elég pontos.

A sarokrúgás után máris jöhettek a gyúrók is a pályára (Fotó: Fábián László/Szentlőrinc SE)
A sarokrúgás után máris jöhettek a gyúrók is a pályára (Fotó: Fábián László/Szentlőrinc SE)

3. perc: Hazai szabadrúgást követően kellett Ruisznak nagyot védenie Keresztes lövése után, a labda a jobb alsóba tartott. Szöglet következik. A sarokrúgás veszélytelen volt.

1. perc: Kezdődik a mérkőzés. A Szentlőrinc szokásos piros-fekete szerelésében játszik, az ETO tiszta fehérben. A vendégek indították útjára a labdát.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy az edzőváltás óta két vereséget szenvedő, 9. helyen álló ETO FC Győr a 17., osztályozós helyen álló Szentlőrinc otthonában.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik