nemzetisport.hu 2013.10.22 09:12 Frissítve: 2015.03.29 01:33

NB II: petíció, kérdőív - mélyül a szakadék Supka és csapata között

Egyre mélyül a szakadék Supka Attila szakmai igazgató, illetve az SVSE-GYSEV labdarúgói között.

 

Az NB II-ben a tabella utolsó előtti helyén álló csapat rutinosabb játékosai nehezen vagy egyáltalán nem fogadják el az edzőt és azt, hogy meghatározó futballistának tartott két társuk, Bognár Zsolt és Bali Péter kikerült a keretből. Pedig a bajnokságban jól kezdett az SVSE, az első három meccsen hét pontot szerzett, mígnem az első hazai vereség hatására felszínre törtek a bajok. A játékosok zöme ugyanis úgy érzi, hogy a szakmai igazgató „nyomás hatására” került a csapat élére, holott a felkészülést Németh Zoltánnal kezdték el.

A jó kezdésből nem lett sikeres folytatás, és az edzéseken, illetve a mérkőzéseken nyújtott teljesítménye miatt került ki Bognár Zsolt és Bali Péter a keretből, ám ez a fegyelmezés nem várt reakciót váltott ki a társaságból. Az idősebb játékosok kezdeményezésére a keret tagjai az előző fordulóban, a ZTE elleni meccs előtt petíciót fogalmaztak meg, amelyet eljuttattak Skála János elnökhöz, kérve, hogy a két, kegyvesztett labdarúgó kerüljön vissza a keretbe. A beadványról Supka Attila is értesült.

„Azt mondtam a játékosoknak, hogy ne az öltözőben, hanem a pályán álljanak ki társaikért, és ha a négy mérkőzésen kilenc pontot szerzünk, megbocsátunk Bognár Zsoltéknak – mondta a helyzet kapcsán a szakmai igazgató. – A döntést ugyanis a szakmai stáb, az ügyvezető és az elnök közösen hozta meg. Sajnos az összefogásból semmi sem lett.”

Szombaton hazai pályán kapott ki 3–2-re az SVSE a Ceglédtől, és közvetlenül a mérkőzés után megbeszélést tartott a szakmai stáb. „Néhányan nehezen fogadják el az újat – magyarázta a szakmai igazgató. – Ám nincs mese, ahhoz, hogy elkerüljük a kiesést, összefogás, fegyelem és munka kell. Helyette ellenállás van, mert a keret átalakítására készülünk, ugyanis a biztos bentmaradáshoz megfelelő tudású labdarúgók kellenek. A helyüket féltők a legnagyobb hangadók, pedig a lépés elkerülhetetlen, akár én leszek a szakmai igazgató, akár más.”

Egy teljesítményelemző-rendszer segítségével kimutatták a soproniak, hogy a legfontosabb mutatók terén – pontos passzok, a párharcok megnyerése – többeknél a közepes szint sincs meg.

A történtek ellenére Supka Attila próbálja menteni a menthetőt, a hétfői edzés előtt például kérdőívet osztott ki a játékosoknak (1. Mi a legnagyobb probléma, miben látja a gyenge szereplés okát? 2. Miben és min kellene változtatni ahhoz, hogy sikerüljön a bennmaradás? 3. Felelősnek érzi-e magát a kialakult helyzetért?), név nélküli válaszokat várva a kérdésekre.

Skála János elnök a Nemzeti Sport érdeklődésére nem dramatizálta a helyzetet, tömören annyit mondott, hogy a hétfői edzést Supka Attila tarthatta meg.  

2021.04.10 10:20:49

Labdarúgó NB II F. B., P. Gy.

A ráadásban egyenlített a Hali • Hármat vágott a Szentlőrinc és a Szolnok • Priskin mentett pontot az ETO-nak.

2021.04.09 21:06:49

Labdarúgó NB II VARGA BALÁZS

Meglepetésre a Tisza-partiak három góllal győzték le a fővárosiakat, Novák Csanád kettőt vállalt.

2021.04.09 21:44:55

Labdarúgó NB II MÁDI JÓZSEF

A Tisza-partiak két nyeretlen mérkőzés után gyűjtötték be újra a három pontot.

2021.04.09 22:12:49

Labdarúgó NB II RÓTH ZOLTÁN

Rendkívül bátran játszott az Ajka az angyalföldiek otthonában, de ez nem ért pontot.

2021.04.09 22:37:30

Labdarúgó NB II TÓTH GÁBOR

Kovács Máté a 90. percben vezetést szerzett a Barcikának, de Bosnjak Predrag a 90+1. percben egyenlített.