Osztálykülönbség! A Kozármisleny háromgólos győzelemmel őrizte meg NB II-es tagságát

RÓTH ZOLTÁNRÓTH ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2023.06.04. 19:08
null
A kék-fehér mezes Kozármisleny nagyon sima győzelmet aratott, és benn maradt az NB II-ben (Fotó: Kozármisleny FC/Facebook, archív)
A labdarúgó NB II-be jutásért vívott osztályozós párharc visszavágóján az Iváncsa hazai pályán 3–0-ra kikapott a Kozármislenytől, amely 3–1-es összesítéssel biztosította másodosztályú tagságát.

 

OSZTÁLYOZÓ A LABDARÚGÓ NB II-BE JUTÁSÉRT
VISSZAVÁGÓ
IVÁNCSA KSE–HR-RENT KOZÁRMISLENY 0–3 (0–1)

Iváncsa, 1100 néző. Vezette: Berke Balázs (Szert Balázs, Szalai Balázs)
IVÁNCSA:Varga Á. – Madarász B., Aradi Cs., Nyul K., Jova B. – Vallejos (Sili, 55.), Kovács S., Horváth B. (Fehér I., 62.), Suszter L. (Barta B., 62.) – Kercsó (Nagy-Kolozsvári, 89.) – Bányai P. (Salacz M., 89.). Megbízott edző: Szauter István
KOZÁRMISLENY:
Lékai – Beke P., Gajág, Várkonyi, Turi T. – Nagy E. (Tölgyesi, a szünetben), Kirchner (Bartha L., 63.) – Vogyicska Balázs (Gránicz P., 72.), Kun B. (Bor D., 72.), Kosznovszky – Daru (Károly, 80.).Vezetőedző: Márton Gábor
Gólszerző: Daru (35., 61.), Bor D. (90.)
MESTERMÉRLEG
Tóth András
: – Amatőr játékosokkal, kevesebb edzéssel kihajtottuk magunkat az idény végére. Rúgtunk gólt, amelyet érvénytelenített a játékvezető, elmaradt a kiállítás, nem kaptunk meg egy tizenegyest, de nem emiatt nem jutottunk fel az NB II-be.
Márton Gábor: – Megérdemelten maradtunk NB II-esek, de hozzáteszem, az Iváncsa is megérdemelné a feljutást bajnokként … Akárcsak egy hete, most is sorra hagytuk ki a helyzeteket, de szerencsére ez most nem bosszulta meg magát.

Az első mérkőzésen:HR-RENT KOZÁRMISLENY–IVÁNCSA KSE 0–1
A párharc végeredménye: 3–1, a Kozármisleny javára

ÖSSZEFOGLALÓ

Örömünnepre készült vasárnap egész Iváncsa, hiszen az NB III Közép-csoportjának bajnoka az NB II-es szereplésért zajló osztályozópárharc első mérkőzésén a Kozármisleny otthonában tudott diadalmaskodni, így mindenki joggal reménykedett abban, hogy a piros-fehérek hazai pályán már a feljutást ünnepelhetik majd. Természetesen a Kozármisleny arra készült, hogy elrontsa a hazai fiesztát, és örömöt okozzon a Baranyából elutazó közel 100 nézőnek.

Már az első percektől kezdve érződött a csapatok között levő osztálykülönbség, a mislenyiek sorra vezették a veszélyesebbnél veszélyesebb támadásokat, a hazaiak pedig a félpályán is alig-alig jöttek át. Az első találatra így is a 35. percig kellett várni, a jobb oldalról érkező beadásból Daru Bence a bal alsó sarokba fejelt.

A második félidőben az edzőjüket eltiltás miatt ezúttal is nélkülöző hazaiak látszólag más felfogásban érkeztek ki a pályára, és az 56. percben majdnem sikerült egyenlíteniük, de Kercsó Bence nem tudta a kilépő Lékai Soma mellett a kapuba juttatni a labdát. Ezzel a hazaiak gyakorlatilag el is lőtték minden puskaporukat. A 61. percben Daru Bence ismét a bal alsó sarokba juttatta a labdát, ezúttal azonban 11 méterről, lábbal. A hajrában a hazaiak igyekeztek, hogy legalább egy gólt szerezve hosszabbításra mentsék a párharcot, ám a 90. percben Bor Dávid 20 méteres szabadrúgásgólja eldöntötte a párharcot. A 2023–2024-es idényben a Kozármisleny továbbra is az NB II-ben folytathatja, az Iváncsa pedig újra az NB III-ból próbálhatja meg kiharcolni a feljutást. 0–3

A további párosítások
SZENTLŐRINC–BVSC-ZUGLÓ 1–2
(az első mérkőzésen: 0–0)
A párharc végeredménye: 2–1, a BVSC javára
NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–PRACTICAL VLS VESZPRÉM 1–0(az első mérkőzésen: 0–0)
A párharc végeredménye: 1–0, a Nyíregyháza javára

Az osztályozópárharcok győztesei az NB II-ben szerepelhetnek, a vesztesek az NB III-ban folytatják.

PERCRŐL PERCRE

90+3. perc: VÉGE!!! A Kozármisleny magabiztos, 3–0-s győzelemmel vívta ki jövő évi NB II-es tagságát. Köszönjük figyelmüket!

Három perc lesz a hosszabbítás.

90. perc: GÓÓÓÓÓÓL! ELDŐLT!! A csereként beáll Bor Dávid 20 méterről végzett el szabadrúgást, a labda a tehetetlen Varga Ádám mellett a bal alsó sarokba vágódott.

89. perc: Kettőt cserélt az Iváncsa, Kercsó helyére Nagy-Kolozsvári, Bányai helyére Salacz érkezett.

85. perc: Kercsó szabadrúgása után úgy tűnt, hogy egy mislenyi védő kezéről pattant le a labda, de a játékvezető nem ítélt büntetőt.

83. perc: Várkonyi rántotta le a kapura törő Bányait, sárga lap.

80. perc: Daru nem tudta folytatni a játékot, Károly érkezett a helyére.

76. perc: Madarász kapott sárga lapot reklamálásért. A hazai védő beadása után ugyanis bekerült a kapuba a labda, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot.

73. perc: Gránicz rögtön helyzetbe is került, de egy cselt követően eleresztett 12 méteres lövését Varga védeni tudta.

72. perc: Kettőt cseréltek a vendégek, Vogyicska helyére Gránicz, Kun helyére Bor állt be.

63. perc: Cseréltek a vendégek is, Kirchner helyére Bartha érkezett.

62. perc: Kettőt cseréltek a hazaiak, Horváth helyére Fehér, Suszter helyére Barta állt be.

61. perc: GÓÓÓÓÓL! Megfordította a párharcot a Kozármisleny! Kosznovszky emelte a labdát Daruhoz, aki a 11-es pont magasságában beforgatta védőjét, majd a bal alsó sarokba gurított. 0–2!

60. perc: Egy visszagurított labdát Tölgyesi 17 méterről lőtt a kapu fölé.

59. perc: Tölgyesi ívelése után a Daru elől tisztázni igyekvő Nyul hátán pattant meg a labda, majd centikkel a felső léc fölé szállt.

56. perc: Aradi remek ütemben ugratta ki Kercsót, aki el akarta tolni Lékai mellett a labdát, de ezzel el is rontotta a lehetőséget és a mislenyi kapus megszerezte a labdát.

55. perc: Cseréltek a hazaik, Vallejos helyére Sili érkezett.

53. perc: Jova buktatta Vogyicskát, sárga lap.

51. perc: Élesen a kapu elé lőtt szabadrúgásra Nyul érkezett a hosszú saroknál, de nem tudott a kapuba találni a hazaiak védője.

49. perc: Jobb oldali szögletet követően Várkonyi érkezett üresen a 16-oson belül, de fejese a kapu mellé szállt.

A szünetben cserélt a Kozármisleny, Nagy Erik helyére Tölgyesi Viktor állt be.

46. perc: Folytatódott a mérkőzés.

45. perc: Vége az első félidőnek! Osztálykülönbség mutatkozik a két csapat között, megérdemelten vezetnek a vendégek.

45. perc: Egy kapu elé ívelt szabadrúgás után Daru csúsztatott a léc fölé.

44. perc: Kun és Turi összjátéka végén utóbbi lőtt kapura éles szögből, de Varga védeni tudott.

35. perc: GÓÓÓÓÓL! Vezetést szerzett a Kozármisleny! Egy jobb oldali beadás után a középen üresen maradt Daru 10 méterről a jobb alsó sarokba fejelt. 0–1!

33. perc: Suszter csinált meg egy cselt a 16-os sarkánál, majd kapura lőtt, de Lékai könnyedén fogta a középre tartó labdát.

A hazaiak vezetőedzője Tóth András egy korábbi eltiltás miatt ezúttal is csak a lelátóról figyelheti csapata mérkőzését.

28. perc: Turi passza után Vogyicska 16 méteres lövése egyértelműen a jobb alsó sarokba tartott, de Daru éppen útban volt, a mislenyi támadó lábáról a kapufára pattant a labda, majd a hazai védők tisztázni tudtak.

22. perc: Egy balról kapu elé lőtt labda Daru szorításában az egyik iváncsai védő kezére pattant, a játékvezető nem ítélt büntetőt.

19. perc: Kirchner középre passzolt labdáját Kun egy átvételt követően 12 méterről a kapu fölé lőtte.

14. perc: Nagy Erik lépett oda keményen Kercsó Bencének, sárga lap.

12. perc: Vogyicska ugratta ki Kosznovszkyt, aki éles szögből, 10 méterről centikkel a jobb kapufa mellé lőtt.

10. perc: Kosznovszky került lövőhelyzetbe a 16-oson belül, de középre tartó lövését Varga védeni tudta.

7. perc: Vogyicska az alapvonal közeléből ívelte a kapu elé a labdát Kun fejese azonban a jobb kapufa mellé szállt.

5. perc: Kun lövése után a levágódó labdát Nagy elé került, de mislenyiek középpályásának lövése 17 méterről csúnyán a kapu mellé szállt.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, az Iváncsa indította útjára a labdát.

Érkeznek a csapatok, az Iváncsa piros-fehérben, a Kozármisleny kék-fehérben játszik majd.

A helyi beszámolók szerint a találkozóra minden jegy elkelt, így összesen 1100-an tekinthetik meg a mai összecsapást.

A találkozót az a Berke Balázs vezeti, akit a héten az M4 Sport Rangadó díjátadóján az NB I legjobb játékvezetőjének választottak.

Ahogy azt már megszokhattuk az idegenben szerzett gólok ebben a párharcban sem számítanak, tehát egygólos kozármislenyi győzelem esetén mindenképpen 2x15 perces hosszabbítás következik majd.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk mire megy idegenben szerzett egygólos előnye birtokában azIváncsaaKozármislenyellen.

ELŐZMÉNYEK

A két csapat 2019 és 2022 között három szezont is együtt töltött az NB III Közép-csoportjában. Az öt egymás ellen lejátszott találkozón három döntetlen mellett egy-egy iváncsai illetve kozármislenyi győzelem született. A Fejér vármegyei településen három alkalommal mérkőztek, a Kozármisleny számára viszont nem lehet jó előjel, hogy ezeken egyikén sem tudtak győzelmet aratni.

A Fejér vármegyei hírportál megszólaltatta Tóth Andrást, az iváncsai csapat vezetőedzőjét is. A Vasas korábbi oszlopos tagja természetesen nem számít könnyű mérkőzésre.
„Nehéz mérkőzésre számítok, talán nehezebbre is, mint egy héttel ezelőtt. Ellenfelünk hátrányban van, nekik azért mindent fel kell tenni egy lapra, nyerniük kell ahhoz, hogyha meg akarják őrizni az NB II-es tagságukat. Nem múlt vasárnap láttam őket először, nagyjából tisztában voltunk azzal mi az, amit játszanak, és erre próbáltunk kitalálni valamit, ami úgy néz ki, hogy eddig bejött. Ha már eljutottunk idáig szeretnénk sikeresek, lenni!”

A Nemzeti Sport nyomtatott számában az Iváncsa kozármislenyi nyerőembere, Suszter László mondta el, hogy mit vár a mai mérkőzéstől:
„A visszavágón nehezebb meccsre számítunk, hiszen a Kozármisleny még jobban fel lesz pörögve, emellett nem teheti meg, hogy az első mérkőzéshez hasonlóan átadja a területet a labdakihozatalainkra. Muszáj lesz már a meccs elejétől letámadnia, hiszen csak az idejét vesztegeti azzal, ha nálunk van a labda, és hagyja, hogy azt csináljuk, amit szeretünk.”

A Kozármisleny közösségi média oldalán Beke Péter a következőket nyilatkozata a mérkőzéssel kapcsolatban:
„Nehéz helyzetbe hoztuk magunkat a rosszul sikerült első mérkőzéssel. Tudjuk, hogy van még 90 percünk és nem feltartott kézzel megyünk Iváncsára. Be szeretnek bizonyítani, hogy igenis helyünk van a másodosztályban! Szurkolóknak azt üzenném, hogy kísérjék el minél többen a csapatot, mert nagy szükségünk lesz rájuk a bennmaradás kiharcolásában!”

A Kozármisleny játékosai mindenképpen számíthatnak majd szurkolóik biztatására, hiszen a klub tájékoztatása szerint egy 30 fős szurkolói busz már biztosan megtelt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik