A Budaörs sem jelentett akadályt a Nyíregyháza számára

Bereczky BenceBereczky Bence
Vágólapra másolva!
2021.08.22. 17:20
null
Három gólnak és az újabb győzelemnek is örülhettek a szabolcsiak (Fotó: Trifonov Éva)
Már az első félidőben magához ragadta a kezdeményezést a nyírségi együttes, amely egy Márkus bombagóllal megszerezte a vezetést, majd Vass Patrik még az első félidőben megduplázta az előnyt. A második játékrészben egy-egy gól született mindkét oldalon, így két góllal nyert a Nyíregyháza.


LABDARÚGÓ NB II

5. FORDULÓ

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–BUDAÖRS 3–1(2–0)

Balmazújváros,Városi Stadion, 400néző.Vezette:Németh Ádám (Ifj. Varga Gábor, Kovács Gábor)
NYÍREGYHÁZA SPARTACUS:Fejér – Szokol, Papucsek (Szabó, 72.), Jánvári, Nemes – Paku, Márkus A. – Vass P., Zamostny (Pócsik, 62.), Gresó (Hamed, 62.) – Csörgő (Novák, 72.). Vezetőedző: Szergej Pacaj
BUDAÖRS:Tóth G. – Tóth K., Kékesi, Zsidai (Gyurácz, a szünetben), Kapronczai – Molnár Cs., Petneházi – Vankó (Halácsi 84.), Sajbán M., Winkler (Gula, 62.) – Balázs Zs. (Jász, 84.). Vezetőedző:Márkus Tibor
Gólszerző: Márkus A. (11.), Vass P. (44.), Papucsek (53.), ill. Petneházi (84. – 11-esből)

MESTERMÉRLEG
Szergej Pacaj: A mai meccsen azt láttam, amit szerettem volna. Az első félidőben több lehetőségből kettőt kihasználtunk. Teljesen elégedett vagyok a mai teljesítménnyel, megérdemelt győzelmet arattunk, egyedül Papucsek sérülése fájó.
Márkus Tibor: Korán kaptunk egy akkora gólt, amekkorát néhány fordulóig valószínűleg nem fogunk kapni. A vezetés tudatában már könnyen játszotta saját játékát a Nyíregyháza. A második félidőben többet birtokoltuk a labdát az ellenfél térfelén, viszont elég nagy veszélyt nem jelentettünk a hazai kapura.

ÖSSZEFOGLALÓ

A veretlen Nyíregyháza fogadta Balmazújvárosban a bajnokságot közepesen kezdő Budaörsöt a labdarúgó NB II 5. fordulójában. Az első perceket eltekintve a hazaiak domináltak, ez a fölény a 11. percben érett góllá, méghozzá Márkus Attilaszép távoli lövésnek köszönhetően (1–0). A folytatásban is a kék mezesek veszélyeztettek többet, egyértelmű volt a hazai fölény, az első félidő vége előtt Vass Patrik duplázta meg a nyíregyházi előnyt (2–0).

A második félidőben folytatta kezdeményező játékát a szabolcsi gárda, egy szöglet után Papucsek Barna talált be, ezzel háromra növelve előnyüket(3–0). A gólszerző azonban a második játékrész közepén egy ütközés után megsérült, le is kellett cserélni. A hajrában kissé felbátorodott a Budaörs, egy büntetőből Petneházi Márkrévén meg is szerezte a becsületgólt (3–1). Kétgólos győzelmével megőrizte veretlenségét a Nyíregyháza.

A világos mezes budaörsiek erejéből csak a szépítésre futotta (Fotó: Trifonov Éva)
A világos mezes budaörsiek erejéből csak a szépítésre futotta (Fotó: Trifonov Éva)

PERCRŐL PERCRE

91. perc: Véget ért a mérkőzés, két góllal győzött a Nyíregyháza.

84. perc: Kettőt cserél Márkus Tibor is: Balázs Zsolt helyett Jász Gergő, Vankó Imre helyett pedig Halácsi Fülöp Mirkó érkezik

84. perc: Egy jobb oldali beadás után ütközött Szabó és Gula a tizenhatoson belül, a játékvezető előbbi látta szabálytalannak, tizenegyes! A büntetőt Petneházi helyezte magabiztosan a jobb alsó sarokba.3–1.

82. perc: A bombagólt szerző Márkus Attila helyett Sigér Ákos érkezik a pályára.

75. perc: A csereként beállt Pócsik kevergetett a tizenhatoson belül, majd visszapasszolt Pakunak, aki okosan pörgetett, fél méterrel a kapu fölé.

72.perc: A megsérült Papucsek Barna helyett Szabó Bálint érkezik, Csörgő Raul helyén Novák Csanád folytatja.

62. perc: Kettős cserét hajt végre a Nyíregyháza, Gresó Mátyás helyett Hamed Yasin, illetve Zamostny BalázsPócsik Botond érkezik. A Budaörs is cserél, Winkler AndrástGula Boldizsár váltja.

59. perc: A legaktívabb budaörsi, Petneházi lőtt 22 méterről, középre tartó lövését magabiztosan hárította Fejér.

53. perc: GÓL! Gresó bal oldali szögletére Papucsek érkezett a hosszú oldalon és négy méterről jobb belsővel a jobb alsóba helyezett. 30.

51. perc:Gresó beadását Vass Patrik fejelte 15 méterről egyenesen Tóth ölébe.

46. perc:Elkezdődött a második játékrész, a vendégek egyet cseréltek, Zsidai László helyett Gyurácz András érkezett.

Ahogy a mérkőzést, ezt a fejpárbajt is a Nyíregyháza (piros-kékben) nyerte (Fotó: Trifonov Éva)
Ahogy a mérkőzést, ezt a fejpárbajt is a Nyíregyháza (piros-kékben) nyerte (Fotó: Trifonov Éva)

45. perc:A játékvezető hosszabbítás nélkül lefújta az első játékrészt, amelyben dominált a Nyíregyháza, és vezet is 2–0-ra.

44. perc:GÓL! Nemes Milán ívelt be bal oldalról, Tóth kapus csak öklözni tudta a veszélyes beadást, a labda Vass Patrik elé került, aki nyolc méterről az üres kapuba bombázott! 2–0.

43. perc: Gresó vett át egy labdát a bal oldalon, majd miután észrevette, hogy kint áll a budaörsi kapus, gondolt egy merészet és kapura ívelt. Nem sokat tévedett...

39. perc: Paku iramodott meg középen, majd passzol a jobb oldalra Vass Patriknak, akinek húsz méteres lövését oldalra ütötte Tóth Gábor.

35. perc: Kapronczai Gergely taktikai faltja miatt kapott sárga lapos büntetést.

32. perc: Formás nyíregyházi támadás, Nemes ívelte a bal oldalról Zamostny lábára a labdát, utóbbi lövése gyengére sikeredett nyolc méterről, Tóthnak nem okozott gondot.

28. perc: Felbátorodtak a vendégek, ezúttal Vankó életerős lövését védte bravúrral Fejér.

25. perc: Első budaörsi kapura lövés, Petneházi 22 méteres próbálkozása egy méterrel kerülte el a nyíregyházi kaput.

24. perc: Csörgő játszotta magát egy kiváló mozdulattal tisztára, majd nagy helyzetben 20 méterről lőtt kapu fölé.

18. perc:Kékesi Alexander vágta fel Zamostny Balázst, jutalma egy sárga lap.

14. perc: Támadnak továbbra is a hazaiak, Zamostny visszatett labdájára Csörgő érkezett, ám közeli lövését blokkolták a budaörsi védők.

Csörgő Raul (balra) mindig egy lépéssel az üldözői előtt járt (Fotó: Trifonov Éva)
Csörgő Raul (balra) mindig egy lépéssel az üldözői előtt járt (Fotó: Trifonov Éva)

11. perc:Elképesztően nagy GÓÓÓÓL!Márkus Attila gondolt egyet és ballal a bal felső sarokba bombázott!!1–0

4. perc: Zamostny vezette rá a védőkre a labdát, majd 16 méterről lőtt, nem sokkal a kapu mellé.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy a veretlenül 3. helyezett Nyíregyháza, aki ideiglenes otthonában, Balmazújvárosban fogadja a 12. helyezett Budaörsöt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik